Menu

23 november 2017

Actief Personalmanagement neemt Duitse AB Zeitpersonal over

Oberhausen, 23 november 2017 – Actief Group, één van de snelst groeiende onafhankelijke uitzendbureaus in West-Europa, kondigt vandaag de overname aan van AB Zeitpersonal, een regionaal uitzendbedrijf uit Oberhausen met sterke aanwezigheid in centraal en west Duitsland. Voor Actief Group is dit de derde overname in Duitsland, na ISU Group in 2015 en TimeCraft begin 2017. Met de acquisitie van AB Zeitpersonal vergroot Actief Group haar Duitse voetafdruk en voegt het een sterk complementair bedrijf met een solide klantenbasis toe aan haar portfolio. Na deze transactie zal Actief Group meer dan EUR 600 miljoen omzet realiseren verspreid over Belgie, Duitsland en Nederland.

Gilbert Sydow, oprichter van AB Zeitpersonal, is enthousiast over de samenwerking met Actief: “Na het groeitraject van AB Zeitpersonal de afgelopen 30 jaar tot een HR service provider die vandaag bekend staat om haar kwaliteit en langdurige samenwerkingen met bedrijven uit verschillende sectoren zoals de automobiel, retail, chemie, voeding en logistieke sector, ben ik blij dat ik een partner heb gevonden die dezelfde waarden deelt als wij. De strategie van Actief om zich te focussen op KMO’s, ondernemerschap en een local-for-local benadering lijkt sterk op de manier waarop wij ons bedrijf in de loop der jaren hebben uitgebouwd. Ik heb er vertrouwen in dat AB Zeitpersonal haar succesvolle groeipad zal voortzetten en ik geloof dat het AB Zeitpersonal-team, onder leiding van Mevr. Reckling, geweldig werk zal leveren door samen met Actief de expansie in de komende jaren verder te zetten”.

Heiko Harms, CEO van Actief Personalmanagement, over de transactie: “Sinds 2015 implementeren we een ambitieus uitrolprogramma door nieuwe kantoren te openen om zo onze ambitie om landelijke dekking te verkrijgen in Duitsland te realiseren. AB Zeitpersonal heeft een sterke ondernemerscultuur en dit past heel goed bij onze organisatie. Bovendien is het bedrijf vanuit geografisch oogpunt erg complementair aan Actief Personalmanagement: naast een hogere dekking in onze huidige regio’s breiden we nu ook onze voetafdruk uit naar de regio Noordrijn-Westfalen. AB Zeitpersonal heeft een aantrekkelijke klantenbasis en geniet een sterke reputatie in de markt. Ik kijk er naar uit om onze Duitse aanwezigheid verder uit te breiden samen met het AB Zeitpersonal-team.”

Mark Maesen, CEO van Actief Group, vult aan: ”In de afgelopen 25 jaar is Actief Group uitgegroeid van een kleine locale Belgische speler tot een succesvol internationaal uitzendbureau. We hebben nu meer dan 180 kantoren verspreid over drie landen, volledig gericht op het leveren van hoogwaardige tijdelijke uitzenddiensten voor kleine en middelgrote ondernemingen. Met twee acquisities in Nederland en nu drie in Duitsland (één in 2015 en twee in 2017) hebben we een sterke positie verworven in de Nederlandse en Duitse markt. Het is ons doel om een top 10 speler te worden in elk van deze landen en het verwelkomen van AB Zeitpersonal is in dit opzicht een grote stap voorwaarts. We realiseren nu bijna EUR 200 miljoen omzet in Duitsland en ik ben ervan overtuigd dat het Duitse management team onze locale aanwezigheid de komende jaren met succes verder kan uitbreiden.”

Over AB Zeitpersonal

AB Zeitpersonal is meer dan 30 jaar geleden opgericht en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een gerenommeerd, middelgroot uitzendbureau met 45 kantoren verspreid over het centrale en westelijke deel van Duitsland. De activiteiten omvatten algemene uitzenddiensten, personeelswerving en on-site diensten. Het bedrijf stelt meer dan 2.100 tijdelijke werknemers tewerk, zowel arbeiders als bedienden. Klanten zijn voornamelijk Duitse ‘Mittelstand’-bedrijven die actief zijn in verschillende sectoren zoals automobiel, machinebouw, retail, chemie, voeding en logistiek. AB Zeitpersonal heeft haar hoofdkantoor in Oberhausen.

Over Actief Personalmanagement

Actief Personalmanagement, gevormd door de overname van ISU Group (2015) en TimeCraft (2017), is een onafhankelijke HR dienstverlener met sterke regionale aanwezigheid in de Duitse deelstaten Baden-Württemberg, Thüringen, Saksen, Hessen en Beieren. In de loop der jaren groeide Actief Personalmanagement zowel autonoom als door overnames naar een groep van 45 kantoren actief in een breed spectrum van sectoren, variërend van hooggekwalificeerde geschoolde werknemers voor technische en industriële gebieden en commerciële profielen tot medewerkers voor productie en logistiek. Klanten bestaan uit gerenommeerde Duitse ‘Mittelstand’-bedrijven met wie langdurige relaties bestaan.

Over Actief Group

Actief Group is één van de grootste onafhankelijke en snelst groeiende uitzendbureaus in West-Europa. Het bedrijf is opgericht in 1988 in Lummen en heeft over de afgelopen 25 jaar een toonaangevende positie opgebouwd in Belgie, met 67 kantoren en EUR 260 miljoen omzet. Gesteund door meerderheidsaandeelhouder Gilde Equity Management Benelux verdrievoudigde Actief haar omzet sinds 2011, met de eerste stappen buiten Belgie met de overnames van TiP (2014) en Tence (2015) in Nederland en ISU Group (2015) en TimeCraft (2017) in Duitsland. Actief zorgt voor de professionele link tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt en biedt bedrijven in hun zoektocht naar personeel een optimale en flexibele bijstand. Vandaag realiseert de groep meer dan EUR 600 miljoen omzet en opereert het via drie Actief merknamen: Actief Interim in Belgie, Actief Werkt! In Nederland en Actief Personalmanagement in Duitsland.Ander nieuws

08 mei 2024

Maarten Hut wordt de nieuwe CEO van Fruity Line