Menu

08 april 2021

Andus Group verwelkomt Gilde Equity Management als aandeelhouder

Vianen – Andus Group, een internationaal opererende holdingmaatschappij met veertien toonaangevende zelfstandige werkmaatschappijen, verdeeld over de divisies: Refractories, Steel Structures en Specialties, verwelkomt Gilde Equity Management (GEM) als aandeelhouder.

Voor Tom van Rijn, oprichter en grootaandeelhouder van Andus Group, is dit de volgende stap in zijn bedrijfsopvolging. Hij trad in 2018 al uit de dagelijkse leiding terug en heeft zijn verantwoordelijkheden binnen Andus Group afgebouwd. De huidige directie van Andus Group blijft aan en zal de dagelijkse leiding blijven voeren.

Directievoorzitter Wiebe van den Elshout dankt Tom van Rijn voor zijn enorme bijdrage de afgelopen 25 jaar en is verheugd over de samenwerking met Gilde: “Meer dan 100 jaar ervaring ligt ten grondslag aan de sterke positie die Andus Group wereldwijd heeft opgebouwd binnen de industrie: een sterke, betrouwbare partner voor haar klanten, werkend volgens de hoogste veiligheids- en kwaliteitsnormen. Na ons succes van de afgelopen jaren staan we met Andus Group aan de vooravond van de volgende groeifase. We hebben daarbij in Gilde een ambitieuze partner gevonden die past bij onze ondernemende groepscultuur. Gilde kan ons helpen verder te investeren in de uitbreiding van onze dienstverlening en onze internationale groeiambities te versnellen.”

“We zijn trots dat we als Gilde invulling kunnen geven aan de bedrijfsopvolging. Gilde erkent ook de kracht van Andus Group en ziet dat haar producten en diensten essentieel zijn voor haar klanten en dat Andus Group goed gepositioneerd is voor de toekomst. We kijken uit naar de samenwerking en de verdere internationale groei van Andus Group. We hebben het vertrouwen in de strategie die hiervoor is uitgezet”, zegt Bas Glas, Partner van Gilde Equity Management.

Over Andus Group

Andus Group is een krachtige internationaal opererende holdingmaatschappij met zelfstandige werkmaatschappijen in Nederland, België, Duitsland, Slowakije en Zweden. Met ruim 650 medewerkers realiseren de zelfstandige werkmaatschappijen een totale omzet van ca EUR 250 miljoen.

De werkmaatschappijen van Andus Group zijn gegroepeerd in drie divisies: Refractories, Steel Structures en Specialties. Binnen iedere divisie ligt de focus op de eindgebruiker in marktsegmenten als: waste-to-energy, wind energie, petrochemie, civiele techniek, offshore olie & gas, farmaceutische industrie en machinebouw. De verschillende werkmaatschappijen stellen Andus Group in staat om sinds jaar en dag toegevoegde waarde te creëren voor haar klanten. Variërend van engineering, productie en installatie van hoogwaardige vuurvaste stenen en betonnen, het bouwen van bruggen, sluizen en complexe zware staalconstructies, de fabricage van hoogwaardige procesapparatuur, design en productie van platforms voor de offshore-industrie tot het vervaardigen van hoogwaardig industrieel gietwerk voor de machinebouw en baggerindustrie.

Refractories

Binnen deze divisie opereren de bedrijven wereldwijd in de hoogwaardige vuurvastmarkt. Dit betreft engineering, productie en levering van vuurvaste stenen, prefab elementen, betonnen en service- en onderhoudswerkzaamheden voor een breed scala aan industriële vuurvaste bekledingen, toepassingen en processen. De positie van de bedrijven binnen Refractories in de (primaire) aluminium, waste-to-energy en de petrochemie markten is dankzij de hoge kwaliteit en leverbetrouwbaarheid, wereldwijd gerenommeerd en vast verankerd. Refractories heeft recent haar positie verstevigd in de Nordics met, naast de oprichting van Gouda Refractories Nordic AB, de overname van het vuurvaste installatiebedrijf Industri-Eldfast AB in Zweden.

Steel Structures

De bedrijven binnen deze divisie richten zich op design, engineering, productie en levering van multidisciplinaire staalconstructieprojecten voor de (petro)chemie, zware industrie en energiemarkt, zoals transformatorplatformen voor de offshore wind energie en olie-en gasplatformen. Binnen de offshore wind behoort HSM Offshore, één van de bedrijven binnen deze divisie, wereldwijd tot een van de meest vooruitstrevende platform bouwers. De eerste grote offshore transformatorplatformen voor wind op zee in Nederland (Borssele Alpha en Beta van TenneT) zijn gebouwd door HSM Offshore. Binnen de divisie worden ook grote infrastructurele projecten gebouwd zoals stalen bruggen en sluiscomplexen

Specialties

Deze divisie bestaat uit bedrijven die zich bezighouden met industrieel gietwerk zoals pomphuizen voor de baggerindustrie, grote gietstukken voor o.a. de machinebouw en speciale projecten voor het spoor en de openbare ruimte. Tevens is men actief in het ontwerpen, produceren, installeren van roestvaststalen proces equipment, tankbier installaties en bierbeleveringauto’s.

Voor meer informatie zie https://www.andusgroup.com/.

Over Gilde Equity Management

Gilde Equity Management (GEM) is een onafhankelijke private equity firma met EUR 1,5 miljard aan gecommitteerd kapitaal. Sinds haar oprichting midden jaren 90 is GEM een van de meest vooraanstaande investeerders in middelgrote ondernemingen en heeft het met vele bedrijven succesvol (internationale) groei gerealiseerd. Voorbeelden van investeringen van GEM zijn Dunlop, een toonaangevende producent van veiligheidslaarzen voor industriële toepassingen; Fruityline, een snelgroeiende producent van versgeperste premium fruit- en groentesappen en smoothies; Wasco, een technische groothandel op het gebied van verwarming, ventilatie, airconditioning en sanitair; Actief Interim, één van de grootste onafhankelijke uitzendbureaus voor de MKB-sector in de Benelux en Duitsland; Eiffel, een consultancy bedrijf met expertise op het gebied van Legal, Finance en Process; en Kwantum & Leen Bakker, discount retailers in de Nederlandse en Belgische wooninrichting- en decoratiesector. Voor meer informatie zie https://www.gembenelux.com/.

Ander nieuws

14 juni 2024

Bruynzeel wint prestigieuze order van Charles Darwin Foundation