Menu

30 maart 2023

Bruynzeel neemt Amerikaanse leider in museumopslag Delta over

Panningen (Nederland) - Europees marktleider in mobiele opslagsystemen Bruynzeel Storage Systems neemt Delta Designs Ltd uit Kansas (VS) over. Delta Designs is leider in Noord-Amerika voor de opslag van collecties van musea en instellingen en staat bekend om zijn op maat gemaakte museumkasten van hoge kwaliteit. Deze overname helpt Bruynzeels wereldwijde leiderschap in museale opslagsystemen uit te breiden en versnelt de algemene groeistrategie om vóór 2026 een omzet van meer dan € 100 miljoen te realiseren. De Noord-Amerikaanse markt is de grootste ter wereld voor professionele opslagoplossingen en Bruynzeel heeft sterke groeiambities in deze regio. Het is de tweede overname in Noord-Amerika na RDT Concepts in 2021.

Twee sterke merken in het museumsegment die elkaar aanvullen.

Bruynzeel zal gebruik maken van de sterke reputatie en connecties van Delta in Amerika en zal het bestaande portfolio aanvullen met Hermetically Sealed Museum Grade (HSMG) kasten van topklasse. Delta maakt gebruik van de wereldwijde aanwezigheid, de hoogwaardige geavanceerde productie & engineering mogelijkheden en het brede portfolio van Bruynzeel om zo een totaaloplossing te kunnen bieden aan bestaande klanten in Noord-Amerika. Bovendien kan Delta haar aanbod uitbreiden naar aangrenzende segmenten zoals universiteiten en archieven.

Veel Iconische musea & instellingen als langdurige klant

Bruynzeel en Delta delen een passie voor kwaliteit, klantgerichtheid en het duurzaam conserveren van collecties. Beide bedrijven hebben met veel iconische klanten samengewerkt in langdurige relaties. Delta heeft gewerkt met toonaangevende instellingen zoals het Guggenheim Museum, Metropolitan Museum of Art, MIT Museum, Museum of Fine Arts, het Smithsonian, het Art Institute of Chicago, Harvard en vele andere aansprekende Ivy League Universiteiten.

Bruynzeel werkt al jaren samen met gerespecteerde klanten als Depot Boijmans Van Beuningen, Centre Pompidou, CC-NL (CollectieCentrum Nederland), het Louvre, Rijksmuseum, Science Museum, Stedelijk Museum, Van Gogh Museum, Victoria & Albert Museum, het Vaticaan en St Andrews University. Samen willen Bruynzeel en Delta de beste totaaloplossing bieden aan musea, instellingen en kostbare collecties.

Alexander Collot d'Escury, CEO Bruynzeel: "Met de overname van Delta Designs zijn we in staat om ons wereldwijde leiderschap op het gebied van opslagoplossingen voor musea en instellingen verder uit te breiden. Ik ben verheugd dat Brett en zijn ervaren team van deskundige professionals de Bruynzeel Storage Group komen versterken. Bruynzeel en Delta zullen samen een compleet aanbod kunnen bieden aan klanten in Noord-Amerika en over de hele wereld. Als meest duurzame producent in de industrie zien we veel kansen in de VS, waar duurzaamheidscriteria steeds belangrijker worden en steeds meer worden geïntegreerd in de eisen van de klant en de aanbestedingscriteria.

Brett Danielson, President Delta Designs Ltd: "Ik ben heel enthousiast dat Delta zich aansluit bij de Bruynzeel Storage Group. Beide bedrijven delen de passie voor het leveren van een top klantervaring, het leveren van hoge kwaliteit en op maat gemaakte oplossingen. Ik ben ervan overtuigd dat we door gebruik te maken van onze gedeelde en complementaire sterke punten onze groei kunnen versnellen door onze klanten wereldwijd een rijker en completer portfolio aan te bieden. Ik kan niet wachten om me bij mijn nieuwe collega's aan te sluiten en aan deze spannende nieuwe reis te beginnen."

Over Bruynzeel Opslagsystemen

Bruynzeel Storage Systems werd in 1953 opgericht als onderdeel van de Bruynzeel groep en werd zelfstandig in de jaren tachtig. Het bedrijf is actief in de museum-, archief-, bibliotheek- en kantoormarkt met klanten als het Louvre Parijs en Abu Dhabi, het Depot Boijmans van Beuningen, het Nationaal Archief van de Britse overheid en de luchthaven Schiphol. Het in Nederland gevestigde bedrijf groeit ook snel in mobiele opslagoplossingen voor de gezondheidszorg, detailhandel, industrie en verticale landbouw.

Bruynzeel Storage Systems is de Europese marktleider voor innovatieve en ruimtebesparende mobiele opslagsystemen. Bruynzeel levert wereldwijd mobiele opslagsystemen met de meest innovatieve functionaliteit en veiligheid voor gebruikers en objecten. Bruynzeel helpt deze organisaties hun ruimte zo efficiënt en effectief mogelijk te gebruiken. Minder benodigde ruimte betekent lagere kosten en heeft een enorme positieve impact op de ecologische voetafdruk. Bruynzeel is zelf klimaatneutraal in haar eigen bedrijfsvoering (Scope 1 en Scope 2). Haar oplossingen hebben de laagste CO2-voetafdruk in onze branche. Als 'The Footprint Reduction Company' is het de missie van Bruynzeel om organisaties te ondersteunen bij het verminderen van hun CO2-voetafdruk.

Naast haar eigen 10 kantoren in Europa en de Verenigde Staten opereert Bruynzeel via een uitgebreid netwerk van lange termijn partners & distributeurs in Afrika, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika, Noord-Amerika, Australië en Azië. Alle systemen worden geproduceerd in de fabriek in Nederland. Het bedrijf heeft meer dan 200 werknemers en met zijn best-in-class productieproces is Bruynzeel in staat om mobiele opslagsystemen met hoge kwaliteit en design te leveren binnen de snelste productie- en levertijden.

Over Delta Design Ltd

Delta is opgericht in 1987 met als doel het leveren van de hoogste kwaliteit opslagsystemen voor collecties door nauwe interactie met haar klanten. Delta staat bekend om zijn flexibiliteit, nauwgezette ontwerpexpertise en productieproces. Alle kasten worden gebouwd door echte vaklieden in de fabriek in Topeka en alle materialen zijn specifiek gekeurd en bewezen voor gebruik in musea.

Het hoofdkantoor van Delta is gevestigd in Topeka, Kansas en heeft meer dan 30 werknemers. Delta is voornamelijk actief in Noord-Amerika, het Verenigd Koninkrijk en Australië en richt zich op musea en instellingen. Delta heeft de ambitie om in 2023 de omzet van $ 15 miljoen in Noord-Amerika te overschrijden en haar toekomstige groeiperspectieven te versnellen.

Ander nieuws

12 januari 2024

Gilde Equity Management feliciteert en promoveert vier teamleden