Menu

22 juli 2021

Bruynzeel Storage Systems terug in Nederlandse handen

Bruynzeel Storage Systems, de Europese marktleider in mobiele opslagsystemen, heeft Gilde Equity Management aangetrokken als nieuwe meerderheidsaandeelhouder. Met de nieuwe aandeelhouder zal Bruynzeel haar groeistrategie in verschillende internationale markten uitvoeren. Financiële details worden niet bekendgemaakt. De transactie zal worden afgerond na goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. Bruynzeel boekte vorig jaar een omzet van circa € 60 miljoen en wil in 2026 groeien naar meer dan € 100 miljoen. Dit mede door de sterk groeiende internationale vraag naar ruimtebesparende opslagoplossingen en door nieuwe innovatieve oplossingen toe te voegen aan het productaanbod.

Volgende groeifase
Bruynzeel, met hoofdkantoor in Panningen (Limburg), biedt ruimte creërende opbergoplossingen voor de opslag van een grote diversiteit aan objecten. Het helpt organisaties over de hele wereld om ruimte op de meest efficiënte, duurzame en effectieve manier te gebruiken om hun waardevolle collecties, documenten en inventaris te behouden. Gilde Equity Management en Bruynzeel zien beide een sterke vraag naar deze oplossingen.

Alexander Collot d’Escury, CEO van Bruynzeel Storage Systems: “We zijn er trots op de krachten te kunnen bundelen met Gilde. Zij zullen ons helpen onze groei te versnellen en de enorme internationale marktkansen voor ruimtebesparende oplossingen te benutten. Gilde heeft een indrukwekkende staat van dienst in het creëren van waarde bij middelgrote bedrijven met sterke marktposities. We zijn erg blij dat Bruynzeel Storage System met deze stap nu, na ruim 30 jaar, weer in Nederlandse handen is. Graag wil ik onze voormalige aandeelhouder Altor Equity Partners bedanken. Zij hebben een belangrijke rol gespeeld bij het vestigen van onze positie als Europees marktleider in verschillende segmenten.”

Pål Stampe, Partner bij Altor Equity Partners en voorzitter van Bruynzeel voegde toe: “We hebben samen een lange reis gemaakt en de afgelopen jaren een zeer positieve ontwikkeling gezien. Onder leiding van het huidige sterke managementteam zijn we van mening dat Gilde Equity Management de juiste eigenaar is voor de volgende groeifase.”

Bas Glas van Gilde Equity Management vult aan: “We zijn verheugd om Bruynzeel te ondersteunen bij het uitvoeren van hun toch al succesvolle groeistrategie. We zijn onder de indruk van hun sterke prestaties dit jaar. Als investeerder erkennen we het groeiende belang van ruimte creërende opslagoplossingen. We denken dat onze samenwerking een aantrekkelijke kans is gezien de superieure technische kennis en het innovatievermogen van Bruynzeel. Als Europees marktleider in verschillende internationale opslagmarkten zullen we hen ondersteunen bij het uitbreiden van hun productplatform en het benutten van de groeimogelijkheden in Europa en daarbuiten.”

Groeistrategie
Met de steun van Gilde zal Bruynzeel de uitvoering van haar internationale groeistrategie versnellen door verder marktaandeel te winnen, te groeien door geografische expansie, door nieuwe veelbelovende segmenten te ontwikkelen en toonaangevend te zijn op het gebied van duurzaamheid. Naast autonome groei maken acquisities in belangrijke geografische gebieden en segmenten deel uit van de groeistrategie. In februari 2021 nam Bruynzeel de Amerikaanse distributeur RDT Concepts over. Deze samenwerking geeft Bruynzeel meer commerciële kansen op de Amerikaanse markt, de grootste markt in opslagoplossingen ter wereld.

Groeiend aantal segmenten
Bruynzeel Storage Systems is marktleider op de Europese markt voor intelligente en ruimtebesparende opbergsystemen in het archief-, bibliotheek- en museumsegment en groeit ook snel in opbergoplossingen in de farma, tuinbouw, industrie, retail, urban farming en ziekenhuizen. Bovendien zijn veel organisaties op zoek naar manieren om hun voorraadniveaus te verhogen. Door de huidige Covid-19-crisis en wereldwijde verstoringen van de toeleveringsketen lopen de leveringen van cruciale onderdelen in veel industrieën vertraging op, wat vaak resulteert in kostbare productieverliezen.

Over Gilde Equity Management
Gilde Equity Management (GEM) is een onafhankelijke participatiemaatschappij met € 1,5 miljard aan gecommitteerd kapitaal. Met wortels die teruggaan tot 1982, is GEM een toonaangevende investeerder in middelgrote bedrijven en heeft velen van hen geholpen om internationale groei te realiseren.

Voorbeelden van GEM-investeringen zijn: Dunlop, een toonaangevende fabrikant van veiligheidslaarzen voor industriële toepassingen; Fruityline, een snelgroeiende producent van versgeperste premium fruit- en groentesappen en smoothies; Wasco, een technische groothandel actief op het gebied van verwarming, ventilatie, airconditioning en sanitair; Actief Interim, een van de grootste zelfstandige uitzendbureaus in de Benelux en Duitsland ten dienste van het MKB; Eiffel, een adviesbureau met expertise in Legal, Finance en Process; en Kwantum & Leen Bakker, woon- en decoratiewinkels in de Benelux.

Voor meer informatie, ga naar: https://www.gembenelux.com/

Over Bruynzeel Storage Systems
Bruynzeel Storage Systems is marktleider op de Europese markt voor intelligente en ruimtebesparende opbergsystemen in het archief-, bibliotheek- en museumsegment en groeit ook snel in opbergoplossingen in de farma, tuinbouw, industrie, retail, urban farming en ziekenhuizen. Elke opbergoplossing van Bruynzeel is ontworpen en gebaseerd op de specifieke behoeften van de klant.

Bruynzeel Storage Systems werd in 1953 opgericht als onderdeel van de Bruynzeel groep die uitgroeide tot badkamers, deuren, kasten, keukens, vloeren en potloden. Bruynzeel Storage Systems is sinds de jaren 80 geprivatiseerd. Met haar 'best-in-class' productieproces is zij in staat om binnen de snelste productie- en levertijden opslagsystemen met een hoogwaardig design en kwaliteit te realiseren.

Naast eigen kantoren in Europa en de Verenigde Staten opereert het bedrijf via een uitgebreid netwerk van distributeurs in Afrika, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika, Noord-Amerika, Australië en Azië. Alle systemen worden geproduceerd in de fabriek in Panningen, Nederland. Het bedrijf heeft meer dan 200 medewerkers en werkt vaak samen met architecten en ontwerpers om voor elke toepassing mobiele en vaste opslagsystemen op maat te ontwerpen.

Ander nieuws

19 maart 2024

Grootste order ooit voor Bruynzeel met opslagsystemen voor Nationaal Archief van Zweden