Menu

24 juni 2016

De Banketgroep fuseert met Franse Poult tot een Europese marktleider in private label koek en banket

De Banketgroep is de Europese marktleider in stroopwafels en verse eierwafels met een marktaandeel van 50%. Het bedrijf, gevestigd in Tilburg, biedt werk aan 400 mensen verdeeld over zes productielocaties en realiseert een omzet van € 120 miljoen, waarvan 46% in Nederland en 54% in de rest van Europa.

Poult, opgericht in 1883 en gevestigd te Toulouse, is met een marktaandeel van 20% de op één na grootste Franse koekfabrikant. Poult is bovendien de grootste producent van private label koek en banket in Frankrijk met een marktaandeel van 35%. De brede productportfolio van Poult bestaat o.a. uit koekjes, ontbijtbiscuits, taartjes en chocosticks. Daarnaast wordt het Michel & Augustin koekjesassortiment geproduceerd. Het bedrijf heeft 800 mensen in dienst in vijf productievestigingen en realiseert een omzet van € 180 miljoen, waarvan meer dan 15% uit export.

De nieuw gevormde combinatie biedt werk aan 1.200 mensen, genereert een omzet van € 300 miljoen en omvat 11 fabrieken voor de productie van 100.000 ton koek en banket per jaar. Door de fusie wordt de groep Europa’s grootste producent van private label koek en banket.

Er zal worden voortgebouwd op de eigen bedrijfsculturen en lokale activiteiten die ten grondslag liggen aan het succes van beide ondernemingen. De combinatie van beide bedrijven levert crosssell synergiën vanwege de sterke commerciële posities en het uitgebreide portfolio van innovatieve producten.

Kees Krikke, CEO van De Banketgroep, is enthousiast over deze mijlpaal: "De fusie tussen Poult en Banketgroep zal onze groei versnellen en onze internationale ontwikkeling, met name in de Zuid- Europese landen, versterken. Het past naadloos in onze Europese groeiambitie.

“De Poult en Banketgroep combinatie wordt de Europese leider in private label koek en banket. Door de complementaire groeiperspectieven van beide bedrijven zien we de toekomst met vertrouwen tegemoet en worden we in staat gesteld de internationale groeistrategieën van onze klanten te ondersteunen. Ik ben enthousiast over deze nieuwe bladzijde in de geschiedenis van onze groep”, zegt Mehdi Berrada, CEO van Poult.

Over De Banketgroep

De Banketgroep werd in 2007 door Gilde Equity Management opgericht door het samenvoegen van stroopwafel -en stroopkoekenproducent Van der Breggen en de banketdivisie van de Bakkersland Groep. Met een omzet van € 120 miljoen is De Banketgroep vandaag een toonaangevend Nederlands bedrijf in koek & banket, met meer dan 80 jaar ervaring. De Banketgroep heeft een sterke positie in de thuismarkt en kent sterke exportgroei. Vanuit 6 gespecialiseerde bakkerijen verspreid over Nederland maakt het bedrijf met 400 goed opgeleide medewerkers jaarlijks 40 miljoen kilo stroopwafels, verse eierwafels, choco karamel wafels en andere kwaliteitsproducten. Naast private label voert de Banketgroep ook enkele sterke merken, zoals Gouda’s Gilde, Kanjers, Buys Zoenen en de Lekkerste Koek. Voor meer informatie: www.banketgroep.com.

Over Poult

Poult, opgericht in 1883, is Frankrijks grootste fabrikant van private label koek en banket en de op één na grootste producent van zoete koekjes in Frankrijk. Poult produceert 330 miljoen pakjes koek en banket per jaar. Het merendeel wordt geleverd aan de Franse retail (Carrefour, Leclerc, Casino, Leader Price, etc.). Daarnaast wordt op onderaanneming voor de belangrijkste supermarktmerken geproduceerd.

Poult biedt werk aan 800 mensen in Frankrijk in vijf fabrieken. Deze zijn gevestigd in Montauban (Tarn-et-Garonne), Aire sur l'Adour (Landes), Sully sur Loire (Loiret), Briec de l'Odet en Fouesnant (Finistère). Daarnaast heeft Poult een logistieke hub op Toulouse Montech. Voor meer informatie: www.biscuits-poult.fr.

Ander nieuws

03 juli 2024

HC Groep en Swegon bundelen hun krachten!