Menu

09 september 2014

Fa-med trekt Gilde aan als nieuwe aandeelhouder voor verdere groei

Amersfoort, 9 september 2014 – Gilde Equity Management Benelux wordt de nieuwe aandeelhouder van Fa-med. Het Nederlandse factureringsbedrijf neemt na 10 jaar afscheid van haar huidige aandeelhouder; investeringsmaatschappij Waterland. De nieuwe partner is enthousiast over de toekomstvisie van Fa-med en de kwaliteit van haar dienstverlening. Gilde zal de onderneming strategisch en financieel ondersteunen in het realiseren van haar groeiambities.

Fa-med werd in 1988 opgericht door de Landelijke Specialisten Vereniging (LSV) en is gespecialiseerd in het correct en snel uitvoeren van financiële en administratieve processen van zorgaanbieders. Via uitzendbureau USG kwam de onderneming in 2004 in handen van Waterland. In de daarop volgende jaren groeide Fa-med zowel autonoom als acquisitief door de overnames van Kesteren medical factoring (2007), DocCare (2007) en Credios (2009). Het factureringsbedrijf heeft de laatste jaren flink geïnvesteerd in haar dienstverlening en moderne ICT platform.

“We willen als Fa-med blijvend voorop lopen door vernieuwing en groei, waardoor onze klanten, de zorgaanbieders, hun medische vak nog beter kunnen uitoefenen. Verlost van alle factureringszorgen en met blijvend tevreden zorgconsumenten.” aldus CEO Henk de Jong. Met de nieuwe aandeelhouder Gilde Equity Management Benelux heeft Fa-med wederom een kapitaalkrachtige partner die deze groeiambities mogelijk maakt. Voor klanten en medewerkers verandert er niets. Wel wordt door de nieuwe impuls een verdere groei in omvang en kwaliteit van dienstverlening verwacht in meerdere zorgsegmenten.

www.famed.nl

Over Fa-med

Fa-med biedt een breed scala aan uitbestedingsactiviteiten. Van het verzenden van facturen tot voorfinanciering, overname van risico en incasso. Hierdoor houden zorgaanbieders meer tijd over om aan zorgconsumenten te besteden. De onderneming is actief in onder andere de tandartsen, opticiens, dierenartsen, huisartsen en apothekersmarkt.

Ander nieuws

03 juli 2024

HC Groep en Swegon bundelen hun krachten!