Menu

15 juli 2021

Gilde en management nemen samen VHZ Groep over

Zwolle, 15 juli 2021 – Gilde Equity Management (GEM) en het management worden de nieuwe aandeelhouders van VHZ Groep, de marktleider op het gebied van de vervaardiging en installatie van kunststof kozijnen en deuren in Nederland. De VHZ Groep, bestaande uit Europrovyl (Leeuwarden), Kumij (Groningen) en Transcarbo (Hoensbroek), wil zich de komende jaren nog meer richten op de energietransitie en het oplossen van het groeiende woningtekort.

De VHZ Groep heeft de afgelopen jaren haar leidende marktpositie in kunststofkozijnen verder uitgebouwd. De belangstelling voor kunststof kozijnen is al jaren sterk groeiende vanwege het duurzaamheidskarakter, de lange levensduur en de lage onderhoudskosten. De komende jaren verwacht de VHZ Groep de groei voort te kunnen zetten door oplossingen te bieden voor de verdere verduurzaming van Nederland en het terugdringen van de woningnood.

CEO Ben Bergsma zegt hierover: “Wij zijn als directie van de VHZ Groep verheugd met Gilde Equity Management als nieuwe aandeelhouder. Gilde heeft het ondernemende profiel wat we zochten. Ze onderschrijven onze ambities en gaan verder waar anderen stoppen. Dat ze ervaring in onze sector hebben was direct duidelijk, dit is natuurlijk een fijne bijkomstigheid. Wij kijken dan ook erg uit naar de toekomstige samenwerking.”

De transactie is nog onderworpen aan de noodzakelijke goedkeuring op het gebied van mededinging.

Ander nieuws

08 mei 2024

Maarten Hut wordt de nieuwe CEO van Fruity Line