Menu

06 juli 2018

Gilde Equity Management Benelux verstevigt en versnelt groeiambities van EIFFEL

Arnhem, 6 juli 2018 – Gilde Equity Management Benelux is de nieuwe grootaandeelhouder van EIFFEL, zakelijk dienstverlener in legal, finance en process. De investeerder, een van de oudste en meest bekende participatiemaatschappijen van Nederland, faciliteert daarmee de verdere groei en ambities van EIFFEL. De transactie is nog onderhevig aan goedkeuring van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

EIFFEL is ruim 26 jaar strategisch partner voor zo’n 350 klantorganisaties in Nederland. De dienstverlener werd groot als interim partij en zette jaren geleden de transitie in naar slimme oplossingen met resultaatgarantie. Inmiddels telt EIFFEL zo’n 600 experts in legal, finance, process, met data analytics als steeds dominanter onderdeel van de dienstverlening. Mede daarom nam EIFFEL twee jaar geleden data- en informatiestrateeg AnalyseCentrum over. Het fundament voor de toekomst staat stevig, met Gilde als aandeelhouder wordt verder invulling gegeven aan de groeiambities.

De keuze voor Gilde

Voor EIFFEL was het de absolute wens om een nieuwe partner te vinden die de unieke identiteit van EIFFEL behoudt, ondertussen groei faciliteert en zelfs accelereert. De aandeelhouders, het management en de Ondernemingsraad zijn er trots op met Gilde zo’n partner te hebben gevonden.

Ferdi van Dommelen, oprichter en een van de scheidende grootaandeelhouders:

“Na 26 jaren van groei en ontwikkeling zochten wij opvolging voor ons langjarige aandeelhouderschap. Gilde heeft een succesvol track record als kapitaalkrachtige investeerder en onderschrijft onze langetermijnvisie en strategie volledig. Dat gaf de doorslag.”

Monique Noomen-Greve, managing director bij EIFFEL:

“Ons sterke en onderscheidende DNA blijft onveranderd. Met de toetreding van Gilde leggen we een nieuwe, veelbelovende basis om onze marktpositie en de ontwikkeling van onze experts verder te versterken. Human powered, data driven.”

Ook Gilde geeft aan trots te zijn op het partnership. Wij zijn onder de indruk van de aanwezige visie, strategie en professionaliteit. Het is belangrijk dat deze unieke cultuur behouden blijft. EIFFEL is gezond en winstgevend, wij zien veel potentie om dé nichespeler in oplossingen op legal, finance en process te worden. Daarom committeren wij ons aan de langetermijnstrategie van EIFFEL en bouwen wij de komende jaren graag samen verder om de groeiambities waar te maken.

Ander nieuws

08 mei 2024

Maarten Hut wordt de nieuwe CEO van Fruity Line