Menu

05 april 2016

Gilde participeert in de verdere groei van Fruity Line

Ochten, april 2016 - Fruity Line, producent van premium vers geperste sappen en smoothies, is een partnership aangegaan met Gilde Equity Management (GEM) Benelux (“Gilde”). Fruity Line is een toonaangevende en snelgroeiende onderneming die samen met haar klanten gezonde groente- en fruitsap en smoothie concepten ontwikkelt en produceert. Gilde zal haar kapitaal en uitgebreide ervaring in de voedingsmiddelenindustrie inzetten om Fruity Line te versterken en het succesvolle groeipad te versnellen. De oprichters en directie blijven in hun huidige rol betrokken.

Fruity Line levert aan een breed en groeiend scala van toonaangevende klanten in Europa. Het succes van de onderneming is gedreven door een aantal factoren. Het wereldwijd selecteren van verse ingrediënten – veelal direct bij de teler ingekocht - en ontwikkeling van verwerkingsmethoden onder lage temperatuur waarborgt de hoogste productkwaliteit. De onderneming werkt continu aan het ontwikkelen van innovatieve concepten en producten in nauwe samenwerking met haar klanten. Fruity Line is een voorloper in het gebruik van de milde HPP conserveringstechniek, waarbij het product - dat tijdens het gehele verwerkingsproces gekoeld is - kortstondig onder hoge druk wordt gebracht. Vitamines, voedingsstoffen en de smaak van vers blijven hierbij optimaal bewaard.

Gilde heeft sinds haar oprichting in 1982 uitgebreide ervaring opgedaan met succesvolle en innovatieve bedrijven in de voedingsmiddelen industrie. Gilde was eerder betrokken bij onder andere Koninklijke Peijnenburg, Johma Salades, Banketgroep, All Crump, Grozette, Pre-Pain en Ad van Geloven.

Ander nieuws

08 mei 2024

Maarten Hut wordt de nieuwe CEO van Fruity Line