Menu

12 mei 2011

Kroon-Oil en Oliebron verkocht aan Cipelia SAS

Utrecht - Cipelia SAS en Gilde Equity Management Benelux maken vandaag bekend dat Socaz Group wordt verkocht aan Cipelia. Socaz bestaat uit twee ondernemingen die actief zijn in de markt voor smeermiddelen, Kroon-Oil en De Oliebron. GEM Benelux kocht Socaz in 2006 van Koninklijke Shell, samen met CEO Luc Niessen.

Cipelia is een Franse, private onderneming die gespecialiseerd is in de productie en verkoop van smeermiddelen. Cipelia is voornamelijk actief in Frankrijk, waar ze de merken IGOL, UNIL OPAL, YACCO, en DURANT voert. Middels de acquisitie van Socaz is Cipelia in staat een leidende positie in te nemen in de Benelux. Daarnaast is Socaz een uitstekende springplank naar Duitsland, waar Socaz al een aanzienlijke positie inneemt.

Jeroen Nienhaus van GEM Benelux: “Socaz is een zeer succesvolle transactie voor GEM Benelux. Samen met Luc Niessen zijn we in staat geweest het meest succesvolle smeermiddelen bedrijf in de Benelux te creëren. Al vanaf de start in 2006 hebben we aanzienlijk geïnvesteerd in de productie capaciteit, teneinde de groei te kunnen faciliteren. Daarnaast hebben we twee zeer mooie investeringen kunnen doen. In 2008 hebben we Plutoline gekocht; een leidend merk in de markt van smeermiddelen voor motoren. In 2010 kochten we VAT Oil, waarmee we toegang kregen tot de Oost-Europese markt. Wij zien Cipelia als een logische en natuurlijke nieuwe eigenaar van Socaz. Wij zijn dan ook trots dat we het aandeelhouderschap aan hen kunnen overdragen. Wij wensen Cipelia veel succes met Socaz.”

Financiële details worden niet bekend gemaakt.Ander nieuws

23 mei 2024

Bruynzeel versnelt ambitie om in 2035 Net Zero te bereiken