Menu

03 september 2020

Leen Bakker en Kwantum intensiveren samenwerking

Bundeling van krachten om groei te versnellen

Leen Bakker en Kwantum zullen het komende jaar hun samenwerking verder intensiveren. Beter gebruik maken van elkaars expertise en een verdere bundeling van krachten moeten leiden tot een versnelling van de groei voor beide formules, zeker waar het de online activiteiten betreft.

Om dit te realiseren wordt per 1 september een gezamenlijke directie aangesteld voor beide retailmerken. De nieuwe directie bestaat uit Debbie Klein (CEO), Rob Berns (Directeur Strategie), Matthijs Moeken (Directeur Marketing & Formule), Dorien Kampherbeek (CFO), Bob de Nijs (Directeur Operatie), Noël Manning (Directeur ICT & Platform), Tibor Preiner (Commercieel Directeur Leen Bakker) en Ilse Heemskerk (Commercieel Directeur Kwantum). Alle directieleden waren al werkzaam bij een van de twee bedrijven, waarmee waardevolle kennis en ervaring behouden blijft.

Debbie Klein: “Zowel Kwantum als Leen Bakker kennen een lange historie, hebben een grote merkbekendheid en een stevige marktpositie in de woonbranche. Omdat beide formules complementair aan elkaar zijn zullen Kwantum en Leen Bakker zelfstandig opererende retail merken blijven. Door onze samenwerking te intensiveren ben ik ervan overtuigd dat we de groei van beide merken gaan versnellen, we onze gezamenlijke marktpositie gaan versterken en de klant nog beter gaan bedienen.”

Waar Kwantum zich met name richt op de bekleding van het huis met raambekleding en vloeren, is Leen Bakker met banken, bedden en kasten sterk vertegenwoordigd in de inrichting van het huis.

Kwantum en Leen Bakker blijven beiden als zelfstandige merken functioneren, waarmee de identiteit en organisatiecultuur van beide bedrijven intact blijft. Dat betekent ook dat allebei de kantoren gehandhaafd blijven.

Over Leen Bakker

In 2019 vierde Leen Bakker haar 100 jarige bestaan. Met 165 vestigingen en 2.500 medewerkers in Nederland en België en een webshop met een aandeel van 20% van de totale omzet is Leen Bakker een van de grootste omnichannel retailers in de woonbranche. In 2017 werd het bedrijf, dat destijds nog onderdeel uitmaakte van de Blokker Holding, overgenomen door Gilde Equity Management.

Over Kwantum

Kwantum is al meer dan 40 jaar specialist in vloer- en raambekleding. In de 110 winkels in Nederland en België werken ruim 2.000 medewerkers. Recent zijn in alle winkels de vloer- en raamafdeling compleet vernieuwd. In 2015 is Kwantum, dat toen onderdeel was van Macintosh, overgenomen door Gilde Equity Management.

Ander nieuws

03 juli 2024

HC Groep en Swegon bundelen hun krachten!