Menu

04 augustus 2014

Nspyre neemt activiteiten Engineering Services en Information Services Irmato over

Nspyre maakt bekend dat het per 1 augustus 2014 de activiteiten Engineering Services en Information Services van Irmato heeft overgenomen en voortzet onder de naam Nspyre Engineering Services. De overname betreft 50 medewerkers en past uitstekend in de groeiambitie van Nspyre om de dienstverlening verder te versterken binnen het bestaand technologisch profiel.

De verkoop komt voort uit een aanscherping van de strategie bij Irmato en de overtuiging dat de activiteiten beter tot hun recht komen bij een bedrijf met een sterke strategische fit. Nspyre ziet de overname als versterking en verbreding van de dienstverlening aangezien de technologie en klantbasis complementair is. Daarnaast voorzien beide organisaties de komende jaren een hechte samenwerking voor diverse projecten in de markt.

Nspyre engineering services gaat zich verder specialiseren en versterken op het gebied van mechanica en mechatronica met kennis van het gehele productontwikkelingsproces (van CAD/CAM/CAE tot EDM/PDM en PLM). De overname betreft 50 ingenieurs die werkzaam zijn in de Irmato vestigingen in Groningen en Veghel waarvoor werkgelegenheid, arbeidsvoorwaardelijke rechten en vestigingsbeleid in de regio in het kader van de overname wordt gewaarborgd.

Volgens Philip van Blanken, CEO van Nspyre past de overname uitstekend in de groeiambitie: “Wij kiezen gericht voor het versterken van de dienstverlening op gebieden waarin technologie een cruciale rol speelt. Deze overname biedt ons de mogelijkheid een nog betere en bredere dienstverlening aan te kunnen bieden richting klanten en onze groei over de afgelopen jaren verder kracht bij te zetten.”

Volgens Vitor Moonen, CEO van Irmato, ligt deze stap in lijn met de ambities van Irmato: “het vervreemden van deze activiteiten biedt Irmato de ruimte onze strategie en focus aan te scherpen en verder te bouwen aan onze kernactiviteiten.”

De omzetverwachting voor Nspyre over 2014 zal als gevolg van de overname naar verwachting uitkomen op ca. 63 miljoen pro forma. Voor 2015 wordt een verdere groei van de omzet voorzien. Beide partijen zijn overeengekomen geen financiële details rondom deze overname bekend te maken.

Voor meer informatie

Nspyre
Ralf Bus

Marketing Director

M. +31(0)6 533 123 54

E. ralf.bus@nspyre.nl

Ander nieuws

08 mei 2024

Maarten Hut wordt de nieuwe CEO van Fruity Line