Menu

19 februari 2015

Nspyre wordt onderdeel van Altran

Philip van Blanken, Chief Executive Officer Nspyre:

"Altran en Nspyre passen strategisch gezien perfect bij elkaar en delen de passie om met technologie het verschil te maken. Deel uitmaken van de Altran Groep is een mooie volgende grote stap in de ontwikkeling van ons bedrijf; het breidt ons klantenportfolio uit, vergroot onze R&D capaciteiten, geeft ons internationale toegang en versterkt onze positie bij onze klanten. We zien de toekomst vol enthousiasme tegemoet en hebben vertrouwen in het voortzetten van ons groeipad als onderdeel van een grotere organisatie."

Pascal Laffineur, Chief Executive Officer Altran Benelux:

"In navolging van de integratie van TASS in 2014, ligt de overname van Nspyre op één lijn met de strategische doelstellingen van de Groep en zal het de oplossingen van Altran voor Intelligent Systems en Lifecycle Experience versterken. Met de overname beschikt Altran Benelux nu over een team van maar liefst 1800 innovatiemakers waarvan 1000 in Nederland. Hierdoor is Altran het toonaangevende adviesbureau voor innovatie en hightech in deze regio."

Over Nspyre

Nspyre is in 2008 ontstaan uit de verzelfstandiging van de technische automatiseringsafdeling van Ordina en de daaropvolgende acquisitie van Atos Origin TA. Gilde Equity Management (GEM) Benelux heeft, samen met management, aan de basis gestaan van de grondlegging en groeistrategie van Nspyre. Met doorlopende investeringen in technologische ontwikkeling en medewerkers, heeft het bedrijf in Nederland een toonaangevende positie weten te bemachtigen op het gebied van innovatie, engineering en complexe en bedrijfskritische systemen. Nspyre biedt een brede set van competenties met elf gespecialiseerde technologie units die het gehele ontwikkelingsproces omvatten, van advisering en projectmanagement tot ontwikkeling, engineering, testing en implementatie. Het bedrijf beschikt over een breed klantportfolio bestaande uit vooraanstaande marktpartijen en genereerde in 2014 €64 miljoen aan inkomsten.

Over Altran

Als wereldwijde leider op het gebied van innovatie en hightech engineeringadvies, ondersteunt Altran zijn klanten bij het creëren en ontwikkelen van nieuwe producten en diensten. De innovatiemakers van Altran helpen al meer dan dertig jaar lang belangrijke spelers in de sectoren Aerospace, Automotive, Energy, Railways, Finance, Healthcare en Telecom.. De oplossingen van Altran beslaan elke stap van de projectontwikkeling, van strategische planning tot productie, en maken gebruik van de technische kennis van de Groep in vijf belangrijke gebieden: Innovative Product Development, Intelligent Systems, Lifecycle Experience, Mechanical Engineering en Information Systems. In 2014 genereerde de Groep inkomsten van €1,756 miljard. Altran heeft nu ongeveer 23000 medewerkers in dienst in meer dan 20 landen. Met een omzet van €97,8 miljoen is Altran de grootste speler op het gebied van innovatie in de Benelux.

Officieel persbericht: http://www.altran.com/PR_ALT_16022015_Nspyre_acquisition.pdf

Ander nieuws

08 mei 2024

Maarten Hut wordt de nieuwe CEO van Fruity Line