Menu

21 maart 2023

Priogen gaat voor duurzame groei met Gilde

Amsterdam, 21 maart 2023 – Priogen verwelkomt Gilde Equity Management als nieuwe groeipartner. Priogen is een energiehandelaar en asset manager met een focus op duurzame energie. Werknemers van Priogen hebben diepgaande kennis van de verschillende Europese energiemarkten en worden ondersteund door complexe intern ontwikkelde algoritmes op basis van big energy data en geavanceerde weersvoorspellingen. Hierdoor is Priogen in staat risico’s te beheren, waarde van megawatts te maximaliseren, CO2-uitstoot te verminderen en te helpen het elektriciteitsnet te stabiliseren. De handelsactiviteiten van Priogen hebben een indrukwekkend track record.

Frank Hijmans, CEO van Priogen: "Wij zijn verheugd om de gerenommeerde investeerder Gilde Equity Management als nieuwe aandeelhouder te verwelkomen die ons steunt in onze volgende groeifase. We kijken uit naar de samenwerking om onze gezamenlijke ambities te realiseren en in verschillende markten verder te groeien."

Gerben Willems, Senior Partner bij Gilde Equity Management: "Wij zien een veelbelovende toekomst voor Priogen. Positieve ontwikkelingen in de energiemarkt en een toenemende bijdrage van wind- en zonne-energie zullen naar verwachting nog meer kansen voor Priogen creëren. Met de investering in Priogen blijven we gebruik maken van onze uitgebreide kennis van de energietransitie."

Ander nieuws

14 juni 2024

Bruynzeel wint prestigieuze order van Charles Darwin Foundation