Menu

14 augustus 2020

Raak Metals en Stolwerk Metaal slaan de handen ineen

Tilburg, 14 augustus 2020 – Stolwerk Metaal, een van de bekendste metaalrecyclers in West-Brabant, wordt onderdeel van de Raak Metals Groep. Door de krachten te bundelen zal Raak Metals haar positie in Zuid-Nederland verder versterken. De combinatie zal meer dan 110,000 ton metaal per jaar gaan recyclen, wat resulteert in een omzet van meer dan EUR 40m.

Raak Metals Groep is een recycler van ferro- en non-ferrometalen met vestigingen in Tilburg, Best en Elst. De onderneming ontzorgt haar klanten met containerdiensten, recycling-advies en (on-site) demontage. Daarnaast heeft Raak Metals Groep verschillende expertises opgebouwd waaronder het recyclen van transformatoren, stroomkabels en gietijzer. In februari van dit jaar is Gilde Equity Management als aandeelhouder aan boord getreden om de groei van Raak Metals te versnellen.

Stolwerk Metaal is een familiebedrijf opgericht in 1967. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een prominente metaalrecycler in West-Brabant. Stolwerk verzamelt metaalschroot door middel van containerdiensten en sloopprojecten.

Maarten van Raak (CEO Raak Metals):

“In februari 2020 hebben wij Gilde Equity Management verwelkomd als investeerder. Samen zijn wij begonnen aan een meerjarenplan met als doel om de Raak Metals Groep uit te bouwen tot een van de marktleiders in de Nederlandse metaalrecyclingmarkt. De overname van het toonaangevende familiebedrijf Stolwerk Metaal uit Breda is voor ons een mooie stap.”

Ronald Stolwerk (CEO Stolwerk Metaal):

“Mijn vader heeft Stolwerk Metaal in 1967 opgericht. Sinds 1999 ben ik de directeur en eigenaar van Stolwerk Metaal. Als je na zoveel jaar zoiets moois hebt neergezet, maakt dat de keuze om te verkopen erg lastig. Desalniettemin is de samenkomst van Stolwerk Metaal en Raak Metals een opsteker voor beide bedrijven. Ik heb het volste vertrouwen dat het bedrijf in goede handen is bij Raak Metals en Gilde.”

Eschwin Hetzenauer (Partner bij Gilde Equity Management):

“In de wereld van vandaag wordt het gebruik van secundaire grondstoffen steeds belangrijker. Raak Metals en Stolwerk Metaal zijn bewezen frontrunners in het verzamelen en recyclen van metaal. De overname van Stolwerk Metaal zal de positie van de Raak Metals Groep verder versterken.”

Ander nieuws

23 mei 2024

Bruynzeel versnelt ambitie om in 2035 Net Zero te bereiken