Menu

25 januari 2023

Unieke fusie in de Nederlandse assurantiewereld

Hengelo, 25 januari 2023 – Een unieke gebeurtenis in de Nederlandse assurantiewereld! Zestien assurantiekantoren en het volmachtbedrijf Coöperatie Licent bundelen de krachten en gaan samen verder. Nooit eerder werden zoveel onafhankelijke assurantiekantoren tegelijkertijd verenigd. Door de fusie ontstaat één nieuwe onderneming met een top-25 positie in Nederland, dertig vestigingen en ruim 300 medewerkers. Tevens treedt participatiemaatschappij Gilde Equity Management toe als aandeelhouder om te ondersteunen bij het realiseren van de groeiambities.

In 1999 hebben een aantal onafhankelijke assurantiekantoren in Oost-Nederland gezamenlijk het volmachtbedrijf Coöperatie Licent opgericht onder het motto: “Samen sta je sterker en kan je meer bereiken”. In de afgelopen 20 jaar hebben meer kantoren zich aangesloten en zijn de kantoren qua cultuur steeds verder naar elkaar toe gegroeid. Hierdoor ontstond het idee om de ultieme stap te zetten en samen één groot bedrijf te gaan vormen. Door dit unieke initiatief ontstaat er direct een prominente top-25 speler op de Nederlandse financiële adviesmarkt. Licent heeft de ambitie om de komende jaren sterk door te groeien, waarbij een optimale klantbediening centraal staat.

Een van de initiatiefnemers is Frans Kemper, CFO bij Licent: “Voor de Nederlandse assurantiewereld is dit een zeer unieke gebeurtenis, wij zijn trots dat we dit samen voor elkaar hebben gebokst. Ons doel is en blijft om de meest mensgerichte financiële dienstverlener te blijven. Ik weet dat meer partijen dat claimen, maar bij ons zit het aantoonbaar in ons DNA. Door de fusie kunnen wij nog intensiever gaan samenwerken en nog meer gaan innoveren. Daarnaast hebben wij stevige groeiambities. Assurantiekantoren die zich herkennen in Licent zijn van harte welkom!”

“Het ondernemerschap binnen Licent is ongekend”, zegt Eschwin Hetzenauer, Senior Partner bij Gilde Equity Management. “Ruim twee jaar geleden zijn we met Licent en een aantal gelieerde kantoren gaan brainstormen. Het resultaat is de realisatie van zestien buy-outs en de verwerving van een sterk volmachtbedrijf tegelijkertijd. Dat is echt een unicum. Wij zijn trots dat wij het vertrouwen hebben gekregen van zoveel ondernemers, waarvan de meeste hun familiebedrijf verkopen aan de groep. Wat ons betreft is dit het begin van de ultieme partnership.”

Ander nieuws

08 mei 2024

Maarten Hut wordt de nieuwe CEO van Fruity Line