Menu

Gerben Willems

Senior Partner

Voordat Gerben toetrad tot Gilde, heeft hij Triacta opgericht en vervolgens 12 jaar lang als Managing Partner geleid. Daarvoor was bij werkzaam bij H2 Equity Partners. Hij is tevens oprichter en CEO geweest van Cycleon, een leidende tech-enabled Europese Reverse Logistics onderneming met activiteiten in meer dan 25 landen, die is overgenomen door een Amerikaans private equity fonds. Verder was Gerben consultant bij McKinsey & Company Benelux. Hij behaalde een MBA aan INSEAD en een MSc in Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek aan de Technische Universiteit Delft.

Direct

+31 30 760 5921

Interview

Waarom koos je voor private equity?
"Na mijn studie ben ik eerst consultant geweest en daarna oprichter en algemeen directeur van een bedrijf dat ik verkocht heb aan private equity. Waar consulting vooral analytisch en adviserend van aard is, is ondernemen en het managen van een bedrijf veel meer operationeel van aard. Private Equity vraagt kennis van al deze vaardigheden. Het inzetten van deze vaardigheden om samen met ambitieuze ondernemers groei en succes te realiseren vind ik fantastisch. Ik krijg hier iedere dag weer enorm veel energie van."
Wat trok je aan in Gilde?
"Gilde is een investeerder die daadwerkelijk optrekt met ondernemers om er samen een succes van te maken en de gestelde doelen te bereiken, ieder vanuit zijn eigen rol en met respect voor elkaars kwaliteiten. Het track record en netwerk dat Gilde heeft opgebouwd is ijzersterk. Daarnaast werken er bij Gilde gedreven en plezierige vakmensen."
Wat bewonder je in ondernemers?
"De durf om te beginnen, risico’s te nemen, door te zetten ondanks tegenslagen, en tegelijkertijd flexibel te blijven en aan te kunnen passen aan veranderende omstandigheden. Ik ben zelf ook kort na mijn studie ondernemer geworden en herken al deze aspecten vanuit eigen ervaring. Het samenwerken met ondernemers voelt voor mij dan ook heel natuurlijk en is een voorrecht om als investeerder te mogen doen."