Menu

Gerhard Nordemann

Managing Partner

Gerhard startte in 1995 bij Gilde, toen nog een breed georiënteerde investeringsmaatschappij. In 1996 zag hij de gelegenheid om vanuit het oude Gilde een gespecialiseerde investeringsmaatschappij te starten, Gilde Participaties, met een duidelijke focus op kleine en middelgrote ondernemingen in de Benelux. Gilde Participaties groeide uit tot Gilde Equity Management en heeft een prachtig trackrecord weten op te bouwen, met zeer succesvolle Belgische en Nederlandse bedrijven. Voor 1995 werkte Gerhard bij Alcar in Londen en voor KPMG Corporate Finance. Hij studeerde in 1991 af in Bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Direct

+31 30 760 5901

Interview

Waarom koos je voor private equity?
“Tijdens mijn studie raakte ik al snel gepassioneerd door de fusie- en overnamewereld. Daarom ben ik me gaan specialiseren in de waardebepaling van bedrijven. Ik had het voorrecht om direct na mijn studie voor het toonaangevende Amerikaanse adviesbureau Alcar te werken. Daar kwam ik ook in contact met venture capital en private equity. Ik was meteen verkocht. Wat is er mooier dan te mogen investeren in ambitie en groei, samen met succesvolle ondernemers? Ondernemers denken niet in macht, maar in kracht. Dat bewonder ik. Ze rusten nooit op hun lauweren, het kan altijd weer beter. Zo zit ik ook in elkaar. Gezapigheid past me niet.”
Wat maakt Gilde voor jou uniek?
“Gilde is een pionier. In 1982, toen Gilde opgericht werd, was er nog geen private equity-markt in Nederland. Gilde stond dus aan de basis van een nieuwe bedrijfstak. Dat ondernemerschap is vandaag de dag nog even sterk aanwezig. De dingen anders doen, je eigen pad kiezen, dat spreekt me enorm aan. Inmiddels is de markt volwassen, maar wij zijn nog net zo slagvaardig en direct. De reputatie van Gilde Equity Management staat als een huis.”
Waar ben je trots op?
“Op mijn vrouw en vier zonen, die het mogelijk maken om mijn dromen waar te maken. Midden in een druk bestaan lukt het ons een hecht, stabiel en fijn gezin te vormen. Zakelijk gezien ben ik altijd op zoek naar vrijheid, verantwoordelijkheid, vernieuwing en succes. Bij Gilde vind ik dat allemaal. Toen ik in 1995 bij Gilde begon, waren we al toonaangevend. Nu nog steeds. Gilde Equity Management is uitgegroeid tot een zeer succesvol investeringsbedrijf waaraan pensioenfondsen en institutionele beleggers graag hun geld toevertrouwen. Onze reputatie en investeringsfilosofie slaat aan bij succesvolle ondernemers. Daar ben ik al mijn collega’s en zakenpartners dankbaar voor.”
Betrokken bij de volgende investeringen