Menu

Gerhard Nordemann

Managing Partner

Gerhard startte in 1995 bij Gilde, toen nog een breed georiënteerde investeringsmaatschappij. In 1996 zag hij de gelegenheid om vanuit het oude Gilde een gespecialiseerde investeringsmaatschappij te starten, Gilde Participaties, met een duidelijke focus op kleine en middelgrote ondernemingen in de Benelux. Gilde Participaties groeide uit tot Gilde Equity Management en heeft een prachtig trackrecord weten op te bouwen, met zeer succesvolle Belgische en Nederlandse bedrijven. Voor 1995 werkte Gerhard bij Alcar in Londen en voor KPMG Corporate Finance. Hij studeerde in 1991 af in Bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Direct

+31 30 760 5901

Interview

Waarom koos je voor private equity?
“Tijdens mijn studie raakte ik al snel gepassioneerd door de fusie- en overnamewereld. Daarom ben ik me gaan specialiseren in de waardebepaling van bedrijven. Ik had het voorrecht om direct na mijn studie voor het toonaangevende Amerikaanse adviesbureau Alcar te werken. Daar kwam ik ook in contact met venture capital en private equity. Ik was meteen verkocht. Wat is er mooier dan te mogen investeren in ambitie en groei, samen met succesvolle ondernemers? Ondernemers denken niet in macht, maar in kracht. Dat bewonder ik. Ze rusten nooit op hun lauweren, het kan altijd weer beter. Zo zit ik ook in elkaar. Gezapigheid past me niet.”
Wat maakt Gilde voor jou uniek?
“Gilde is een pionier. In 1982, toen Gilde opgericht werd, was er nog geen private equity-markt in Nederland. Gilde stond dus aan de basis van een nieuwe bedrijfstak. Dat ondernemerschap is vandaag de dag nog even sterk aanwezig. De dingen anders doen, je eigen pad kiezen, dat spreekt me enorm aan. Inmiddels is de markt volwassen, maar wij zijn nog net zo slagvaardig en direct. De reputatie van Gilde Equity Management staat als een huis.”
Waar ben je trots op?
“Op mijn vrouw en vier zonen, die het mogelijk maken om mijn dromen waar te maken. Midden in een druk bestaan lukt het ons een hecht, stabiel en fijn gezin te vormen. Zakelijk gezien ben ik altijd op zoek naar vrijheid, verantwoordelijkheid, vernieuwing en succes. Bij Gilde vind ik dat allemaal. Toen ik in 1995 bij Gilde begon, waren we al toonaangevend. Nu nog steeds. Gilde Equity Management is uitgegroeid tot een zeer succesvol investeringsbedrijf waaraan pensioenfondsen en institutionele beleggers graag hun geld toevertrouwen. Onze reputatie en investeringsfilosofie slaat aan bij succesvolle ondernemers. Daar ben ik al mijn collega’s en zakenpartners dankbaar voor.”
Betrokken bij de volgende investeringen
Vescom

Lees meer
Bruynzeel Storage Systems

Lees meer
VHZ Groep

Lees meer
DPA

Lees meer
Innotec

Lees meer
Andus Group

Lees meer
HC Groep

Lees meer
Raak Metals

Lees meer
Schellevis

Lees meer
EIFFEL

Lees meer
conTeyor

Lees meer
Leen Bakker

Debbie Klein, CEO sinds 2018: "Het was tijd om de organisatie weer scherp te stellen. Want Leen is design voor iedereen!"

Lees meer
Ultimo

Lees meer
Boboli

Lees meer
Chemogas

Lees meer
Avinty

Lees meer
Wijnvoordeel

Lees meer
Kwantum

Rob Berns, CEO sinds 2008: "Als je scherpe keuzes maakt en slim investeert, is er snel resultaat. En dat geeft lucht."

Lees meer
Leapp

Lees meer
EV-Box

Lees meer
Conclusion (Future)

Lees meer
HG International

Lees meer
Dunlop Protective Footwear

Allard Bijlsma, CEO sinds 2012: “Dunlop maakt al meer dan 100 jaar werklaarzen, eerst van rubber en daarna van een zelf ontwikkeld materiaal: Purofort.”

Lees meer
Pre Pain & Smithuis

Lees meer
The Spice Factory

Lees meer
BlueCielo

Willem-Jan Scholten, CEO van 2012 tot 2019: "Bij BlueCielo ontwikkelen we software voor het beheren van industriële activa."

Lees meer
Royal Peijnenburg

Lees meer
Salad Signature

Lees meer
Actief Group

Mark Maesen, CEO sinds 2000: "Voor we het wisten, hadden we meer dan 200 kantoren."

Lees meer
Nspyre

Lees meer
De Banketgroep

Lees meer
Grand Duet

Lees meer
Bart's Retail

Lees meer
Beerens

Lees meer
Grozette

Lees meer
D&M Coatings

Lees meer
Rational

Lees meer
PQR

Lees meer
Erbi

Lees meer
Dupaco

Lees meer
Coldec

Lees meer
Dawi Disk Services

Lees meer
Somatec

Lees meer
Codi International

Lees meer
Excluton

Lees meer