Menu

Jurgen van Breukelen

Associate Partner

Jurgen is werkzaam bij Gilde sinds 2019. Na zijn studie Business Economics aan de Erasmus Universiteit Rotterdam werkte Jurgen 21 jaar voor KPMG in verschillende managementrollen, onder meer als CEO van KPMG Nederland en als lid van het Global Executive Team & Board van KPMG International. Verder was Jurgen Senior Adviser voor private equity-fonds Permira Advisers en voor Barclays Bank PLC. Jurgen bekleedt verschillende bestuurs- en adviesrollen bij het Euronext-beursgenoteerde Altice (voorzitter van de raad van commissarissen), de Urus Group, Alzheimer Nederland en de Rotterdam School of Management.

Direct

+31 30 760 5910

Interview

Waarom koos je voor Gilde - en private equity?
“In mijn carrière heb ik veel adviserende- en bestuursrollen ingevuld. Bij Gilde zit ik dicht op het vuur en kan ik samenwerken met uitzonderlijke managers en ondernemers. Ik bewonder de passie en het doorzettingsvermogen om van een idee een compleet bedrijf te maken, het lef om kansen te pakken die anderen niet zien. En ik bewonder het vermogen om een bedrijf te laten doorgroeien naar nieuwe werelden. Deze ondernemers zijn de backbone van de economie. Het is fantastisch om ze vanuit Gilde te ondersteunen.”
Waar kijk je met voldoening op terug?
“Voordat ik bij Gilde kwam was ik onder meer bestuursvoorzitter van de Van Gansewinkel Groep. Toen ik daar binnenkwam, was de financiële situatie niet goed. De onderneming had een te hoge schuldenlast en was eigendom geworden van zo’n 40 verschillende kredietfondsen. Ondertussen waren ruim 5500 medewerkers en hun gezinnen afhankelijk van hun baan bij Van Gansewinkel. Het managementteam was in staat om nieuwe kansen te zien en benutten, de business weer winstgevend te maken en zo de toekomst van het bedrijf veilig te stellen. Uiteindelijk is Van Gansewinkel gefuseerd met Shanks Group. Onder de naam Renewi zijn ze vandaag samen marktleider in afvalverwerking. Ik ben ontzettend trots op de manier waarop het management deze complexe situatie heeft aangepakt.”
Waar ben je buiten je werk trots op?
“Op de twee marathons die ik gelopen heb, die van New York en Berlijn. Deze liep ik allebei met mijn toenmalige collega’s van KPMG. Het was heel bevredigend om zo’n groot fysiek doel na te streven en tegelijkertijd geld in te zamelen voor Alzheimer. Omdat ik al jaren in het bestuur van Alzheimer Nederland zit, weet ik dat elke bijdrage een verschil maakt.”