Menu

Lawrence Vandekerckhove

Senior Business Analist

Lawrence is werkzaam bij Gilde sinds juli 2019. Hiervoor was hij actief als M&A analist in het M&A team van Rothschild & Co te Brussel en doorliep hij stages bij CVC Capital Partners in Brussel en J.P. Morgan in Londen. Lawrence studeerde Handelsingenieur aan de Katholieke Universiteit Leuven en behaalde een Master in Finance aan HEC Paris.

Direct

+31 30 760 5911

Interview

Waarom koos je voor private equity?

“Het uitbouwen van een mooie, succesvolle onderneming is iets dat me altijd heeft gefascineerd. Hoe pak je het slimst de juiste kansen? Hoe zorg je ervoor dat succes duurzaam is? In private equity krijg ik de kans om met ervaren ondernemers en managers te werken aan de groei van waardevolle bedrijven. Dat maakt elke dag leerzaam en de moeite waard.”

Wat trok je aan in Gilde?

“De ondernemende aanpak van Gilde sprak me onmiddellijk aan. Gilde heeft in het verleden al vele malen laten zien dat het in staat is om lokale kampioenen uit te laten groeien tot internationale leiders. Bovendien werk ik bij Gilde met gedreven mensen die allemaal diezelfde drive en ambitie hebben. Daardoor voelde ik me er meteen thuis.”

Wat bewonder je in ondernemers?

“Succesvolle ondernemers laten zien dat ondernemen geen kwestie is van mooie ideeën, maar dat je ze keer op keer moet waarmaken. Het lukt ze om kansen te grijpen die een ander niet ziet en door te zetten wanneer het wat minder gaat. Daarnaast zijn ze in staat om mensen rondom hen te motiveren. Ondernemers beschikken kortom over een unieke combinatie van visie, karakter en menselijke vaardigheden. Alle drie ontzettend inspirerend.”

Betrokken bij de volgende investeringen