Menu

Mathijs van Meer

Investment Director

Mathijs werkt sinds januari 2014 voor Gilde. Hiervoor doorliep hij stages bij Bencis en de M&A-afdeling van De Brauw Blackstone Westbroek in Amsterdam en New York. Mathijs studeerde Bedrijfseconomie en Nederlands Recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, met specialisaties in Finance.

Direct

+31 30 760 5908

Interview

Wat heb je met ondernemerschap?

“Ondernemerschap – in de breedste betekenis van het woord – is voor mij het hoogst haalbare. De mindset en houding die daarmee samengaat: vanuit een sterke passie een doel op een positieve manier centraal te stellen in het leven. Werk is op die manier veel meer dan werk. Zelf ben ik vroeg aangestoken door dit gevoel doordat ik opgroeide binnen een onderneming. Er zat maar één deur tussen het bedrijf van mijn ouders en onze woning. Zo heb ik alle facetten van het ondernemerschap van dichtbij meegemaakt. De uitdagingen, de mooie en de lastige tijden. Sinds ik me kan herinneren voelde ik me betrokken en wilde ik mijn bijdrage leveren.”

Waarom koos je voor private equity?

“Bij Gilde staat ondernemerschap op een voetstuk. Dat maakt het voor mij de meest vanzelfsprekende plek om met dit vak bezig te zijn. We maken ondernemerschap in allerlei vormen mee, van heel dichtbij. Tegelijkertijd is het onze taak om dat ondernemerschap te herkennen en de juiste omstandigheden te creëren om het naar een hoger niveau te tillen. Meemaken hoe een bedrijf de volgende stap maakt, geeft ontzettend veel voldoening.”

Waar ben je buiten je werk het meest trots op?

“Mijn familie is altijd belangrijk voor me geweest, daarom ben ik een paar jaar geleden terug verhuisd naar Rotterdam. Naast werk en familie heb ik een grote passie voor sport. Zo heb ik in de afgelopen jaren een aantal triatlons gedaan, maar ben ik ook weer gaan voetballen bij mijn oude vriendenteam. Elk jaar zoek ik een mooie sportieve uitdaging, zoals een city swim of marathon. Gelukkig is ons kantoor in Houten een heerlijke omgeving om s ’ochtends wat rondjes hard te lopen.”

Betrokken bij de volgende investeringen