Menu

Xander Wolfkamp

Associate

Xander is werkzaam bij Gilde sinds februari 2017. Hiervoor doorliep hij stages bij een aantal investeringsmaatschappijen en de Investment Banking afdeling van Credit Suisse in Amsterdam. Xander studeerde Bedrijfseconomie en Finance aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Direct

+31 30 760 5913

Interview

Waarom koos je voor private equity?
“Vanuit de investeringsrol kun je ondernemerschap faciliteren en écht bijdragen aan de verdere groei van een onderneming. Het spreekt me hierbij aan dat je voor de langere termijn betrokken bent. Je zit dicht op het vuur, bent betrokken bij beslissingen en moet snel schakelen. Natuurlijk is de financiële kant belangrijk, maar je bent minstens zo druk met de strategische en commerciële koers van een bedrijf. Dat maakt het erg divers.”
Wat trok je aan in Gilde?
“Allereerst het portfolio. Gilde is betrokken of betrokken geweest bij mooie en spraakmakende ondernemingen zoals HG, Koninklijke Peijnenburg, Dunlop en Fruity Line. Daarnaast was er meteen een goede klik met het team. Je merkt direct dat het menselijke aspect belangrijk is binnen Gilde. Ook in de samenwerking met ondernemingen en ondernemers. Er wordt bij Gilde niet vanuit spreadsheets gedacht.”
Waar kijk je met voldoening op terug?
“In 2018 hebben we het management van EIFFEL geholpen met een buy-out en zo samen ruimte gecreëerd voor nieuw ondernemerschap. Het is erg leuk om het momentum te ervaren dat tijdens een transactieproces ontstaat. Je werkt hard om de partij van voorkeur te worden, om daarna écht samen te gaan werken om de onderneming verder te brengen.”
Betrokken bij de volgende investeringen