Menu

12 maart 2018

Belgische Chemogas zet belangrijke stap in Azië door overname Stereo

Grimbergen (België) – Chemogas, een vooraanstaande internationale leverancier van chemische gassen, kondigt de overname aan van Stereo, een in Maleisië gevestigd chemisch gasbedrijf actief in het mengen, vullen en leveren van ethyleenoxide voor de medische sterilisatie industrie in de snelgroeiende Aziatische markt.

Dirk Battig, CEO van Chemogas, is enthousiast over deze belangrijke stap: “Chemogas is sinds meer dan 40 jaar een toonaangevende speler in de markt voor verpakte chemische gassen. Deze verticale integratie is een logische volgende stap om onze geografische focus op ethyleenoxide in deze belangrijke groeiregio te versterken en zo verder te bouwen aan onze leidende positie als 's werelds belangrijkste leverancier van sterilisatiegassen, met diensten en logistiek in meer dan 70 landen".

"We zijn erg blij dat we met succes deze belangrijke transactie hebben volbracht met Chemogas. We kunnen nu onze sterke regionale expertise in ethyleenoxide combineren met de wereldwijde knowhow en diepgaande sourcing kennis van Chemogas om zo onze sterke groeiambities in deze regio waar te maken en zelfs te versnellen", aldus Christophe Marque, oprichter van Stereo.

Stereo exploiteert installaties voor het vullen en mengen van ethyleenoxide vanuit een regionale hub in Kuala Lumpur, Maleisië. Van daaruit exporteert het naar de hele Aziatische regio, waaronder Singapore en de Filipijnen alsook naar Australië en Nieuw-Zeeland. Een nieuwe productie locatie in de Filippijnen is gepland voor 2019.

Benelux investeringsfonds Gilde Equity Management heeft het management van Chemogas ondersteund bij hun management buy-out uit de Linde groep in 2016: de gemeenschappelijke visie ligt in het verder bouwen aan een succesvolle internationale groei van Chemogas door het aanboren van nieuwe productsegmenten en geografische markten, aangedreven door een groeiend marktaandeel van ethyleenoxide voor de wereldwijde markt van medische sterilisatie.

Ander nieuws

03 juli 2024

HC Groep en Swegon bundelen hun krachten!