Menu

30 september 2015

Broodfabrikant Pré Pain komt in Zwitserse handen (FD)

Broodfabrikant Pré Pain uit Oldenzaal komt in buitenlandse handen. Investeerder Gilde Equity Management heeft de leverancier van afbakbrood verkocht aan de Zwitserse branchegenoot Aryzta.

Internationale expansie

Met de nieuwe eigenaar kan Pré Pain verder gestalte geven aan internationale expansie, verklaart algemeen directeur Maurice Hansté. 'We kunnen klanten van Aryzta gaan bedienen en de broodassortimenten onderling uitwisselen.'

Een Duits vakblad maakte in februari al gewag van de overname. De Zwitsers hebben de deal echter pas deze week officieel naar buiten gebracht. Dit is volgens Hansté gebeurd om strategische redenen waarvan hij de achtergronden niet zegt te kennen.

Op het vinkentouw

Pré Pain boekte vorig jaar een brutobedrijfsresultaat (ebitda) van €15 mln op een omzet van ruim €60 mln. Het Zwitserse Aryzta zat al langere tijd op het vinkentouw om Pré Pain over te nemen. De koper heeft in een vroeg stadium interesse getoond en exclusief onderhandeld met Gilde die het bedrijf sinds oktober 2010 in portefeuille had. De Utrechtse investeerder liet zich bij de deal adviseren door Rabobank.

Jaarlijkse groei

Pré Pain levert zijn producten aan supermarkten en grossiers in Noordwest-Europa. Deze markt laat een jaarlijkse groei zien van 5 à 7%. Volgens Hansté groeit het bedrijf uit Oldenzaal sterker dan de markt, maar hij kan niet zeggen hoe groot het marktaandeel is.

Het beursgenoteerde bakkerijconcern Aryzta realiseerde in het gebroken boekjaar 2014-2015 een bedrijfsresultaat (ebita) van €514 mln op een omzet van €3,8 mrd.

Ander nieuws

23 mei 2024

Bruynzeel versnelt ambitie om in 2035 Net Zero te bereiken