Menu

19 oktober 2021

Eiffel zet in op legal tech met de komst van Jeroen Müller

Zakelijk dienstverlener Eiffel heeft Jeroen Müller benoemd tot Business Unit Director van zijn Legal Office-divisie.

In zijn nieuwe rol geeft Müller leiding aan een team van ruim honderd juristen. Daarmee behoort de divisie tot de grotere juridische dienstverleners in ons land op het gebied van onder andere arbeidsrecht, bestuursrecht, civielrecht en privacyrecht. Het Legal Office-team werkt voor het bedrijfsleven en overheden.

Müller volgt Ivo Bleijswijk op, die intern de stap heeft gemaakt naar Business Unit Director van de Financiële Instellingen-divisie. Müller heeft de taak gekregen om de praktijk de komende jaren verder uit te bouwen, zowel in omvang als qua dienstenaanbod.

Gert-Jan Meppelink, de algemeen directeur van Eiffel, reageert verheugd op de komst van Müller: “Jeroen past perfect bij de groeiambitie van Legal Office. Met zijn internationale ervaring in conceptontwikkeling, innovatie en implementatie kan Jeroen dit team naar een nieuw niveau tillen. En daarmee heel Eiffel.”

De topman doelt hiermee op de lange staat van dienst van Müller bij Randstad. Gedurende de twintig jaar dat hij bij de uitzendreus werkte vervulde hij uiteenlopende leidende rollen (zoals Directeur van Randstad Direct). Ook stond hij aan de wieg van verschillende nieuwe concepten zoals Randstad Student. De afgelopen jaren was hij als Vice-President Concept Staffing & HR Tech verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitrol van nieuwe concepten, vaak gedreven door slimme technologie.

Focus op legal tech

Müller ziet veel kansen voor de Legal Office-divisie die hij gaat leiden. “Voor mij komt heel veel samen in deze nieuwe rol. Legal Office is een sterk concept, met mijn ervaring in het verder ontwikkelen daarvan kunnen we snel stappen vooruit zetten. Ik kijk ernaar uit het team te leiden en wil technologie snel een belangrijke rol geven, want we gaan vol inzetten op legal tech.”

Toen Eiffel vijf jaar geleden Legal Office lanceerde, onder leiding van Karima van Zadelhoff-Charrat (nu Directeur People & Organization), boorde de zakelijke dienstverlener een relatief nieuw segment aan: het snijvlak tussen advocaten en juristen. Want in veel gevallen schakelen organisaties de hulp van een advocaat in, terwijl een jurist – die tegen lagere tarieven kan worden ingehuurd – vaak ook goed (of juist beter) past bij het vraagstuk.

Eiffel heeft een multidisciplinair team opgebouwd dat complexe juridische vraagstukken kan aanvliegen, en heeft een flexibel inhuurmodel voor zijn dienstverlening geïntroduceerd. “We kunnen meebewegen met de behoeften van onze klanten”, legt Müller uit

Door nog meer legal tech in zijn aanpak te integreren, verwacht Eiffel zijn dienstverlening nog aantrekkelijker te maken. Naar eigen zeggen kunnen klanten met behulp van slimme tools sneller geholpen worden (en ook kostenefficiënter), terwijl de juristen van het bureau ontzorgd kunnen worden, door onder meer big data-analyses en automatisering van administratieve taken.

“Onder leiding van Müller gaan wij vol inzetten op legal tech als innovatieve juridische dienstverlening”, sluit Meppelink af.

Bron: consultancy.nl

Ander nieuws

12 april 2024

Van Rembrandt tot ANWB-paal