Menu

03 oktober 2012

Gilde Equity Management Benelux investeert in leidende industriële bakkerijen Pré Pain & Smithuis

Gilde Equity Management Benelux (“Gilde”) is verheugd te kunnen aankondigen dat de acquisitie van Pré Pain & Smithuis is voltooid; van de voormalige aandeelhouder Neon Private Equity (ABN AMRO, voormalig Fortis Private Equity).

Smithuis is opgericht in 1889 door de familie Smithuis als een traditionele warme bakker. In de eerste eeuw van haar bestaan is de onderneming uitgegroeid tot een volledig geautomatiseerde industriële bakkerij. In 1992 werd Pré Pain gestart als een pionier in de Nederlandse bake-off markt. Pré Pain is een leidende niche speler in het internationaal groeiende segment van kleine broodjes met een harde korst. Het bedrijf produceert jaarlijks ongeveer 100.000 ton brood met een “best-in-class” productie faciliteit voor wat betreft kwaliteit, efficiency en flexibiliteit. Pré Pain & Smithuis onderhouden innige en langdurige klantrelaties met de voornaamste retailers in Nederland naast verscheidene prestigieuze internationale klanten.

De onderneming was dermate succesvolin de voorgaande jaren dat het niet kon voldoen aan de sterke vraag van haar klanten. De voortdurende uitdagingen in de productiecapaciteit en efficiency maken dat Pré Pain haar productiemiddelen moet uitbreiden. Om verder te bouwen aan de unieke marktpositie van het bedrijf willen we samen met management investeren in de verdere internationale uitrol van het bedrijf. Met Gilde aan boord is de juiste partner gevonden om dit te kunnen realiseren.

Over Gilde Equity Management Benelux

Gilde Equity Management Benelux is een onafhankelijke investeringsmaatschappij gericht op management buy-outs van middelgrote ondernemingen in de Benelux, met EUR 500 miljoen onder beheer. Voorbeelden van (voormalige) investeringen omvatten Salad Signature, marktleider in de Benelux op het gebied van koelverse (smeerbare) salades met merken Delio, Johma en Hamal (gedesinvesteerd in 2012); HG International, producent van reinigings-, onderhouds- en verfraaiingsproducten onder het HG merk; Actief Interim, één van de grootste onafhankelijke uitzendgroepen in België; Sovitec, Europees marktleider in de productie van micro-glasparels voor horizontale wegmarkeringen; en BlueCielo, ontwikkelaar en marketeer van Asset Information Management (software) oplossingen.

Ander nieuws

03 juli 2024

HC Groep en Swegon bundelen hun krachten!