Menu

26 maart 2012

Gilde koopt industriële glasparel producent Sovitec

Gilde Equity Management Benelux ("Gilde") kondigt hierbij aan dat het Sovitec heeft overgenomen van haar voormalige aandeelhouder Value Enhancement Partners ("VEP").

Sovitec is de Europese marktleider op het gebied van hoogwaardige industriële glasparels. Deze glasparels worden voornamelijk gebruikt als reflecterend materiaal in horizontale wegmarkeringen. Daarnaast worden ze gebruikt voor industriële oppervlakte behandelingen en als toevoeging voor kunststoffen en coatings om bepaalde technische eigenschappen te bereiken.

Sovitec verkoopt haar producten voornamelijk aan klanten in Europa, maar tevens aan klanten in Azië, Noord- en Zuid-Amerika. Het bedrijf heeft haar hoofdkwartier in Fleurus, België en fabrieken in België, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Argentinië. Sovitec had een omzet van circa € 40 miljoen in 2011.

De overname door Gilde is een belangrijke volgende stap in Sovitec’s groeistrategie, gericht op omzet-toename in nieuwe geografische markten en op het verbreden van het productpallet in nieuwe eindmarkten door innovatieve product applicaties.

Door haar commitment aan groei is Gilde de ideale partner voor Sovitec in deze volgende fase van de ontwikkeling in het bedrijf. VEP heeft een belangrijke rol vervuld in de afgelopen jaren door haar enorme support, die nodig was om het bedrijf naar de volgende fase te begeleiden.

De transactie ligt voor bij de betreffende mededingingsautoriteiten.

Value Enhancement Partners werd geadviseerd door Deloitte Corporate Finance en NautaDutilh. Gilde werd geadviseerd door Allen & Overy en PwC Transaction Services. Belfius Bank heeft de bankfinanciering verstrekt in deze transactie.

Ander nieuws

03 juli 2024

HC Groep en Swegon bundelen hun krachten!