Menu

15 januari 2007

Hevea verkoopt haar consumentendivisie Viking Fottøy AS

“Met Dunlop hebben we het meest toonaangevende merk in Europa voor werk- en veiligheidslaarzen voor professionele en semi-professionele toepassingen."

"Onze strategische ambitie is deze positie verder uit te bouwen Onze activiteiten reiken inmiddels ook tot in de Verenigde Staten, Canada en Rusland waar we de afgelopen jaren aanzienlijk zijn gegroeid. Eind 2006 heeft Hevea haar productie-capaciteit in Nederland (Raalte) met ruim 25% uitgebreid en het ligt in de lijn der verwachtingen dat verdere uitbreidingsinvesteringen nodig zijn om onze aanzienlijke groei te kunnen blijven faciliteren. De vandaag aangekondigde verkoop van Viking past perfect in de ambitie om met Dunlop verdere groei te realiseren. Wij zijn verheugd dat wij met Bertel O. Steen een uitstekende nieuwe eigenaar hebben gevonden voor Viking”, aldus Peter Traas, algemeen directeur van Hevea.

Over Hevea

Hevea is in 2004 verzelfstandigd uit Vredestein middels een management buy-out gesteund door Gilde. De historie van Hevea gaat terug tot 1904, toen is begonnen met de productie van fiets- en autobanden in Hoogezand. In 1960 is het bedrijf gestart met het produceren van rubberen laarzen. In 1962 heeft Vredestein Hevea overgenomen. Hevea was in 1980 de eerste fabrikant die polyurethaan laarzen produceerde. Middels diverse acquisities in onder andere Ierland, Portugal, Engeland, Noorwegen en Frankrijk heeft Hevea haar internationale positie verder kunnen verstevigen. Het hoofdkantoor is sinds 1948 gevestigd in Raalte.

In 2006 behaalde Hevea een omzet van EURO 75 miljoen.

Over Bertel O. Steen

Bertel O. Steen is een vooraanstaande Noorse familie-onderneming met diverse activiteiten waaronder de import van auto’s (Mercedes-Benz, Peugeot, Smart, Daihatsu, Kia, Chrysler Jeep en Dodge) en vastgoed. De onderneming heeft een lange historie in de sport- en vrijetijdsindustrie en is onder meer de exclusieve distributeur van Asics in Scandinavië.

In 2005 realiseerde Bertel O. Steen een omzet van circa EUR 950 miljoen.

Over Gilde

Gilde is een vooraanstaande Europese private equity speler met een totaal beheerd vermogen van ruim EUR 1.5 miljard. De investering in Hevea is gedaan in het Gilde Participaties fonds, welke in oktober 2006 is opgevolgd door Gilde Equity Management (GEM) Benelux. Dit in oktober 2006 opgehaalde fonds - met een beschikbaar vermogen van EUR 150 miljoen - richt zich op buy-out transacties in het middenmarkt-segment in de Benelux. Gilde Equity Management (GEM) Benelux heeft reeds twee investeringen gedaan. In november 2006 werd de buy-out gerealiseerd van Hamal Signature, de marktleider in België voor de productie en verkoop van smeerbare salades onder diverse merken, waaronder Johma en Hamal. In december 2006 werd de acquisitie van de smeermiddelen-activiteiten van Shell - Kroon-Oil en Oliebron - geëffectueerd.

Voor meer informatie:

Hevea BV
Peter Traas, algemeen directeur
Telefoon +31 572 341 537
www.hevea.com

Ander nieuws

03 juli 2024

HC Groep en Swegon bundelen hun krachten!