Menu

22 september 2017

Ingrid Lieten vervoegt Actief als CEO België

Lummen, 22 September 2017 – Ingrid Lieten, voormalig Vlaams minister en directeur-generaal van de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn, wordt de nieuwe CEO voor Actief Interim in België.

Actief, één van de snelst groeiende onafhankelijke uitzendbureaus in België, trekt Ingrid Lieten aan als nieuwe CEO voor de Belgische activiteiten van de groep. Zij gaat de rol van CEO België op zich nemen en vorm geven aan de verdere groei. Tot nu combineerde Mark Maesen deze rol met die van CEO van de groep. Door de snelle groei van Actief in Nederland en Duitsland werd die laatste rol steeds belangrijker, waardoor een nieuwe CEO voor België een logische vervolgstap is in de uitbouw van de groep.

Actief Group CEO Mark Maesen is verheugd met de komst van Lieten: “Actief is de afgelopen 25 jaar gegroeid naar een zevende plaats op de Belgische interimmarkt. Wij willen deze groei in België verder zetten met een duidelijke ambitie: doorgroeien tot de top 5 van de interimranking en blijven werken aan de verdere uitbouw van een volledig netwerk in Vlaanderen en Wallonië. Ingrid Lieten brengt de nodige ervaring en leiderschapscapaciteiten met zich mee om deze ambitie in realiteit om te zetten. Bovendien bleek al snel dat de Actief aanpak, die gebaseerd is op lokaal ondernemerschap, partnerships op lange termijn, kwaliteit, service en wederzijds vertrouwen, dicht aansluit bij de visie van Ingrid. Ik kijk dan ook uit naar onze toekomstige samenwerking”.

Ingrid Lieten was hoofd van de Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn tussen 2002 en 2009. Hier werd ze ondermeer verkozen tot overheidsmanager van het jaar. In 2009 werd Lieten Vlaams minister van Innovatie, Overheidsinvesteringen, Media en Armoedebestrijding. In 2016 zette ze een punt achter haar politieke carrière om directeur te worden bij LifeTechValley vzw, bekend onder de merknaam Happy Aging, die tot doel heeft innovatie en tewerkstelling in de ouderenzorg te versnellen.

“Ik verlaat Happy Aging met een goed gevoel, ik heb er met erg veel plezier meegewerkt aan het vorm geven van dit prachtig initiatief. Happy Aging is ondertussen een stevig netwerk geworden van bedrijven, zorgorganisaties, academici en ouderen. Een sterk merk waar heel wat innovatieprojecten op stapel staan. Ik heb veel bewondering voor de wijze waarop Actief Interim de afgelopen 15 jaar succesvol werd uitgebouwd onder leiding van Mark Maesen. Ik kijk er naar uit om met al mijn energie de groeistrategie van Actief België verder mee vorm te geven”, aldus een enthousiaste Lieten. Ze zal in haar nieuwe functie treden vanaf 1 november.

Ander nieuws

03 juli 2024

HC Groep en Swegon bundelen hun krachten!