Menu

20 november 2006

Saladefabrikant UNIQ België wordt weer zelfstandig

De Belgische dochtermaatschappij van voedingsconcern UNIQ PLC (UK) wordt weer onafhankelijk. Het management koopt samen met de investeringsmaatschappij Gilde de Turnhoutse onderneming over van het Britse Uniq. De nieuwe eigenaars nemen de integrale activiteiten en al het personeel over.

UNIQ België is marktleider in zijn categorie en produceert een compleet assortiment smeerbare salades voor diverse kanalen en distributieketens onder de merken Hamal, VH Signature en Johma. De Turnhoutse onderneming heeft altijd veel aandacht besteed aan de kwaliteit en het artisanale karakter van zijn producten en wil dit ook de komende jaren zo voortzetten. Het merk Hamal is een begrip bij Belgische slagers en delicatessenzaken.

Volgens Davy De Muyer, de nieuwe CEO van de Belgische vestiging, betekent deze overname dat UNIQ België voortaan volledig zijn eigen koers zal kunnen varen en zich zal kunnen concentreren op de lokale markt en consument. Het bedrijf dat een van de meest succesvolle is binnen de groep Uniq, zal zijn activiteiten voortzetten onder de naam HAMAL SIGNATURE NV.

De nieuwe eigenaars willen in de toekomst de concurrentiepositie verder versterken door een duidelijk accent te leggen op innovatieve aantrekkelijke lokale concepten.

Over Hamal Signature NV

  • Hamal Signature is producent van smeerbare salades. De onderneming is marktleider in België, staat voor superieure kwaliteit en produceert de merken Johma, Hamal en VH Signature.
  • Hamal is een assortiment schepsalades van hoge kwaliteit. Het assortiment is ruim en gevarieerd.
  • VH Signature salades zijn premium gegarneerde schepsalades. Het assortiment omvat superieure vissalades.
  • Johma salades zijn voorverpakte salades. Het assortiment omvat een uitgebreid aanbod in smaken.
  • Hamal Signature is marktleider met een algemeen marktaandeel van 48% en een jaaromzet van +- 60 miljoen euro. Hamal Signature NV heeft 4 kwaliteitscertificaten: ISO 9001, ISO 14001, BRC (Brits) en IFS ( Frans/Duits).

Redactie, gelieve voor meer informatie contact op te nemen met:

Johan Perremans
NewsEngine PR
T: +32 3 260 96 43
M: +32 479 999 612
E: johanp@NewsEnginePR.com

Ander nieuws

14 juni 2024

Bruynzeel wint prestigieuze order van Charles Darwin Foundation