Menu

01 maart 2012

Allard Bijlsma nieuwe CEO Dunlop Protective Footwear

De benoeming van Allard Bijlsma als nieuwe CEO van Dunlop Protective Footwear, wereldleider in waterbestendige beschermende merklaarzen, toont aan hoe Dunlop zich inzet om zijn klant- en innovatiegerichte internationale groeistrategie te versterken.

De Raad van Commissarissen van Hevea International BV, een holdingmaatschappij van Dunlop Protective Footwear, kan met genoegen de benoeming aankondigen van:

Allard Bijlsma als CEO per 1 maart 2012

Nadat hij het bedrijf de afgelopen 15 jaar met succes heeft opgebouwd, treedt de huidige CEO, Peter Traas, op dezelfde datum toe tot de raad van toezicht. Allard is in september 2011 bij het bedrijf gekomen om een naadloze overgang te faciliteren.

Dunlop Protective Footwear, het bedrijf

Dunlop Protective Footwear, wereldleider in waterbestendige beschermende merklaarzen, heeft met succes marktaandeel gewonnen en is de afgelopen tien jaar partnerschappen aangegaan met klanten.

De technologie van Dunlop Purofort, de originele polyurethaanlaars, is marktleider en uniek in gemak, duurzaamheid en bescherming. Dunlop biedt een volledige serie hoogwaardige veiligheidslaarzen voor alle belangrijke professionele en consumentenmarkten. In combinatie met een uitstekende klantendienst garanderen de twee hoogwaardige productiefaciliteiten in Raalte (Nederland) en Leiria (Portugal) de hoogste kwaliteitsnormen voor de klant.

Achtergrond van CEO

Allard Bijlsma heeft een achtergrond in toonaangevende internationale bedrijven voor Philips, waarvoor hij in Nederland, Hongkong, Japan en Duitsland gestationeerd is geweest. Allard heeft de Europese organisatie voor consumentenelektronica geleid en was in zijn laatste functie CEO voor Consumer Luminaires binnen Lighting. Hij heeft uitgebreide ervaring met het werken met een merk, met leidinggeven aan innovatie en met het laten werken waar het telt, in de markt. Doordat Allard Bijlsma bij het bedrijf komt, wordt de bevestiging van de marktgeoriƫnteerde strategie van Dunlop voor internationale groei in Europa en Noord-Amerika nogmaals onderschreven.

Ander nieuws

08 mei 2024

Maarten Hut wordt de nieuwe CEO van Fruity Line