Menu

17 december 2008

Atos Origin Technical Automation gaat samen met TASK24

De verkoop door Atos Origin wordt ingegeven door het feit dat TA niet tot de kernactiviteiten van Atos Origin behoort.

Atos Origin is ervan overtuigd dat het groeipotentieel van TA beter tot zijn recht komt in een groep die een duidelijke focus heeft op technische automatisering. Na een zorgvuldig en uitgebreid selectieproces is in TASK24, gesteund door Gilde, een partij gevonden die technische automatisering als core business heeft waarvoor de overname van Atos Origin TA een strategische uitbreiding betekent. Voor TA en TASK24 vertegenwoordigt het samengaan een unieke mogelijkheid om in één slag een vooraanstaande positie te verkrijgen in de markt voor technische automatisering.

TA is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor geïntegreerde producten en systemen van toonaangevende ondernemingen in de gezondheidszorg, industriële productie, transport- en luchtvaartsector. TA is op dit moment de drie na grootste onderneming in de markt voor technische automatisering. Er werken 220 mensen, verspreid over twee locaties in Utrecht en Eindhoven. Alle medewerkers zullen tegen gelijkblijvende arbeidsvoorwaarden overgaan naar TASK24.

Philip van Blanken, beoogd CEO van de nieuwe combinatie: “Na de mede door Gilde mogelijk gemaakte verzelfstandiging van TASK24 (voorheen Ordina Technical Automation), is de toevoeging van TA een hele mooie stap in onze groeidoelstelling. De nieuwe combinatie resulteert in een sterke marktpositie die nog meer continuïteit biedt richting de medewerkers en klanten. Voor TASK24 en Gilde draagt sectorgenoot TA bij aan een versterkte uitgangspositie voor een verdere uitbouw van de technische automatiseringsactiviteiten.”

Rob Pols, CEO van Atos Origin in Nederland: “De verkoop geeft Technical Automation de kans om zijn activiteiten verder uit te breiden en biedt de medewerkers een nieuwe uitdaging in een bedrijfsomgeving die geheel is gericht op het realiseren van innovatieve softwaretoepassingen. Wij zijn ervan overtuigd dat TASK24 de beste partij is om de continuïteit van de werkzaamheden van TA te waarborgen.”

Over TASK24

TASK24 is een van de meest toonaangevende dienstverleners in de markt voor technische automatisering. Onze specialisten werken dagelijks met grote passie en betrokkenheid aan hoogwaardige en innovatieve oplossingen voor onze klanten. De kerndiensten van TASK24 bestaan uit consultancy, projecten, development en engineering op basis van diverse business modellen. TASK24 wil vanuit haar specialistisch profiel de voorkeurspartner en –werkgever binnen haar bedrijfstak zijn. Daarbij is bewust gekozen voor een organisatiemodel met regionale spreiding. Hierdoor zit TASK24 dicht bij haar klanten en medewerkers en wil zij het ondernemersgevoel in de regio’s maximaal stimuleren. Bij TASK24 werken ruim 330 medewerkers. Voor meer informatie kunt u kijken op onze website: www.task24.nl.

Over Gilde

Gilde is een van de leidende partijen voor middelgrote en grote buy-outs. Gilde is opgericht in 1982 en beheert ruim € 2 miljard. Sinds haar oprichting is geïnvesteerd in bedrijven in dienstverlenende en industriële sectoren. Gilde heeft ondermeer geïnvesteerd in ICT bedrijven als PQR en Solidium. Andere investeringen van Gilde zijn Hevea Dunlop, Bakker Bart, ETNA, Hans Anders, Koninklijke Peijnenburg en Koninklijke Nedschroeff.

Voor meer informatie:

TASK24
Ralf Bus
Marketing Manager
+31 (0)6 533 123 54
ralf.bus@task24.nl

Ander nieuws

12 april 2024

Van Rembrandt tot ANWB-paal