Menu

16 april 2018

Avinty, een nieuwe naam in de zorgmarkt

Impulse Info Systems, NederCare en VIR e-Care Solutions versterken hun samenwerking onder de nieuwe naam Avinty. De softwareleveranciers zijn specialisten en marktleiders binnen de zorgmarkt. Ongeveer 60.000 zorgprofessionals in de GGz, Jeugdzorg, Gehandicaptenzorg en Revalidatiezorg maken gebruik van hun EPD/ECD applicaties.


Henk Koopman (CEO): “Door samen te werken willen we de best mogelijke software maken voor de zorgprofessional en zijn patiënt/cliënt. Een applicatie die naadloos aansluit waarmee gemakkelijk en prettig gewerkt kan worden. Een systeem dat de behandelaar snel van informatie voorziet en waarmee de behandeling van de cliënt wordt geoptimaliseerd. Kortom, software die meedenkt en de administratieve lasten sterk verlaagd”.

Samenwerking en techniek

Avinty gaat technologie combineren. Avinty deelt jarenlange kennis van de techniek en de zorgbranche met elkaar. Samen ontwikkelen ze een ”bodemplaat” voor de applicaties USER, VIR-online en MoreCare4. Hiermee wil Avinty de doorlooptijd voor ontwikkeling verlagen, de kwaliteit verhogen en voorrang geven aan innovatie.Tijdens het ontwikkelproces wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën gebaseerd op (inter-)nationale open standaarden die voor derden toegankelijk zijn via de Avinty Patiëntconnector.

Specialisten per zorgmarkt

De specialistische kennis blijft geborgd in de afzonderlijke producten voor de GGz, Jeugdzorg, Gehandicaptenzorg en Revalidatie. In de toekomst worden aanvullende zorgmarkten toegevoegd. De afzonderlijke producten en delen uit de applicaties USER, MoreCare4 en VIR-online, kunnen onderling uitgewisseld worden.

De best mogelijke sofware voor de zorg

Met de samenwerking wil Avinty de best mogelijke software leveren voor de zorgmarkt. Systemen die met de zorgprofessional meedenken zodat er meer tijd en aandacht is voor het geven van echte zorg. Het beste van de drie bedrijven wordt gecombineerd: de jarenlange ervaring op het gebied van techniek, de specialistische kennis van de zorgbranche en de nauwe samenwerking met de klant.

Impulse Info Systems, NederCare en VIR e-Care Solutions zullen deze week op de beurs Zorg & ICT voor het eerst naar buiten treden onder de nieuwe naam Avinty met de slogan “Zorgvernieuwers, net als jij”.

Ander nieuws

03 juli 2024

HC Groep en Swegon bundelen hun krachten!