Menu

22 juni 2015

Bakker Bart lanceert nieuwe winkelformule in Groningen

Na evaluatie van de resultaten, dient de winkel aan de Groninger Grote Markt 51, die wordt geëxploiteerd door zelfstandig ondernemers Jeroen en Trijny Bakker, daarmee tot voorbeeld voor toekomstig te openen en te verbouwen Bakker Bart-winkels elders in Nederland.

‘Altijd lekker vers’

‘Altijd lekker vers’ is het resultaat van uitgebreid consumentenonderzoek dat Bakker Bart begin dit jaar liet uitvoeren. Daaruit kwam onder meer naar voren dat de consument – naast een aantal andere elementen – vooral groot belang hecht aan aspecten als vers, vol, vriendelijk, lekker en schoon.

Centrale plaats voor bakproces

Met die uitslag van het consumentenonderzoek in het achterhoofd, krijgt het bakproces meer dan voorheen een centrale plaats in de vernieuwde Bakker Bart-formule in Groningen. Onder toeziend oog van de klant kunnen Jeroen en Trijny Bakker en hun medewerkers voortaan de hele dag door vers brood en aanverwante artikelen bakken en op die wijze de slogan altijd lekker vers waarmaken.

Assortiment

Ook het assortiment heeft in de nieuwe formule een verandering ondergaan door enerzijds meer nadruk te leggen op de bakkersfunctie van de winkel en daarnaast horeca-artikelen toe te voegen als verse sappen, verrassende salades, rustiek brood en wraps.

Beter routing

Daarnaast is de winkel opnieuw ingericht en daardoor veel overzichtelijker geworden. Het nieuwe winkelmeubilair en de betere routing door de winkel leveren hier een bijdrage aan.

Logo

In de vernieuwde Bakker Bart-winkel in Groningen zijn ook het nieuwe, frisse en eigentijdse logo en de aangepaste huisstijl van de formule zichtbaar. De voor Bakker Bart herkenbare roze kleur is gebleven.

V.o.f. Bakker

V.o.f. Bakker, de onderneming van Jeroen en Trijny Bakker, is vanaf 2001 als franchisenemer verbonden aan Bakker Bart. De ondernemers exploiteren twee winkels in Emmen en één winkel in Winkelcentrum Paddepoel in Groningen. Sinds februari 2015 zijn zij ook actief met een vierde winkel die is gevestigd aan de Grote Markt in Groningen. Bakker Bart is al vanaf 1992 gevestigd in dit markante pand aan de zuidzijde van de Grote Markt op de kruising met de Herenstraat.

Bart’s Retail BV

Bart’s Retail BV, de organisatie achter de franchiseformule Bakker Bart, heeft sinds begin dit jaar een geheel nieuw managementteam dat onder leiding staat van algemeen directeur Herbert Schalkwijk. Zij zetten in op een nieuwe koers waarbij transparantie, het winnen van vertrouwen en focus op de consument centraal staan. Schalkwijk daarover: ‘Het vertrouwen van onze franchisenemers komt langzaam maar zeker weer terug, vooral dankzij onze focus op samenwerking en betrokkenheid. Een tastbaar resultaat daarvan is de nieuwe formuleaanpak zoals wij die op 2 juli aanstaande introduceren in Bakker Bart aan de Markt 51 in Groningen. Bij de ontwikkeling daarvan speelde ook een aantal franchisenemers een belangrijke rol.’

Bakker Bart

Franchiseorganisatie Bart’s Retail BV opende in 1977 de eerste Bakker Bart in Nijmegen. Sindsdien is de formule met 175 winkels uitgegroeid tot de grootste bakkersketen van Nederland. Bakker Bart-winkels kenmerken zich door uitsluitend gebruik te maken van vers deeg waarmee dagelijks verse broodproducten worden gebakken in de winkels zelf. Bij Bakker Bart koop je broodproducten voor thuis, maar je kunt er ook terecht voor een lekker ontbijt, een heerlijke lunch, een salade en een verse warme snack.

Ander nieuws

14 juni 2024

Bruynzeel wint prestigieuze order van Charles Darwin Foundation