Menu

23 april 2007

Bakkersland verkoopt banketdivisie aan Gilde

De Ondernemingsraad van Bakkersland is voor de overname om advies gevraagd.

De Nederlandse Mededingingsautoriteit zal om goedkeuring gevraagd worden. Bakkersland Banket werd in 2000 opgericht als een aparte divisie van Bakkersland waarin de banket activiteiten werden ondergebracht. In 2001 werd Wafel Janssen in Nuth overgenomen en in 2004 Neerlandia in Bunschoten. Bakkersland Banket opereerde sinds de start in 2000 als een onafhankelijke divisie die beperkte synergie kende met de divisie van verse bakkerijproducten van Bakkersland. Begin 2007 heeft de directie van Bakkersland besloten zich volledig te richten op de markt voor verse bakkerijproducten en haar banketdivisie te verkopen. Met behulp van de nieuwe eigenaar verwacht de directie van Bakkersland Banket haar groeiambities versneld te kunnen realiseren. Rabo Securities trad op als financieel adviseur van Bakkersland bij de overname.

Bakkersland Banket

Bakkersland Banket is marktleider op de Nederlandse markt voor houdbaar banket. De onderneming produceert onder meer stroopwafels, softwafels, cake, gevulde koeken, boterkoek en seizoensbanket voor het Nederlandse food retail en foodservicekanaal en diverse exportmarkten. Bakkersland Banket heeft 6 bakkerijen in Nederland (in respectievelijk Bunschoten, Gorredijk, Moordrecht, Nuth, Ouderkerk a/d IJssel en Oud-Gastel) en een hoofdkantoor in Montfoort. Over 2006 realiseerde Bakkersland Banket een omzet van circa EUR 80 miljoen en is winstgevend. De onderneming heeft circa 380 medewerkers in dienst.

Bakkersland Groep

Bakkersland is marktleider op de Nederlandse markt voor verse bakkerijproducten. Bakkersland levert dagvers brood, specialiteiten, winkelafbak, thuisafbak en gebak aan de Nederlandse food retail en foodservicemarkt. Daarnaast is Bakkersland actief in de export van met name afbakbrood. Bakkersland heeft 16 industriële bakkerijen in Nederland en een hoofdkantoor in Hedel. Over 2006 realiseerde Bakkersland een omzet van EUR 365 miljoen met circa 2.100 medewerkers. Recentelijk nam Bakkersland bakkerij Zaaier in Helmond over.

Over Gilde

Gilde Equity Management Benelux is een van de leidende partijen in de Nederlandse markt voor grote en middelgrote buy-outs en is een van de fondsen van Gilde Investment Management. Gilde Investment Management is opgericht in 1982 en beheert over verschillende fondsen circa € 1.7 miljard. Gilde investeerde sinds haar oprichting in meer dan 250 bedrijven, en heeft een sterke focus en ervaring in de voedingsmiddelenindustrie. Enkele voorbeelden van investeringen van Gilde in de voedingsmiddelenindustrie zijn onder andere Koninklijke Peijnenburg, Bakker Bart, Inversco, Heiploeg en Ad van Geloven.

Voor meer informatie:

Bakkersland Groep, Walter Kluit, Algemeen directeur, tel. 073 – 599 0800
Gilde, Gerhard Nordemann, Managing Partner, tel. 030 – 219 25 55

Ander nieuws

23 mei 2024

Bruynzeel versnelt ambitie om in 2035 Net Zero te bereiken