Menu

15 augustus 2022

Bruynzeel versterkt directie met benoeming nieuwe CCO

Bruynzeel Storage Systems, marktleider in Europa in ruimtebesparende mobiele opslagsystemen, versterkt haar directie met de benoeming van Gideon Dexel (44) als Chief Commercial Officer (CCO) vanaf 1 september a.s. Met de benoeming wil Bruynzeel invulling geven aan de gewenste versnelling van de internationale groeistrategie. Bruynzeel, de ‘footprint reduction company’ wil de komende jaren inspelen op de grote internationale vraag naar ‘footprint reduction’ en duurzame opslagsystemen. Gebouwen zijn wereldwijd verantwoordelijk voor 40% van de jaarlijkse CO2-uitstoot volgens de VN¹. Met de duurzame en slimme mobiele opslagsystemen van Bruynzeel kan de CO2 footprint van een gebouw drastisch worden gereduceerd. De marktvraag groeit sterk. Bruynzeel wil de komende jaren doorgroeien naar een omzetniveau van meer dan € 100 miljoen.

Gideon Dexel kan als nieuwe CCO van Bruynzeel bogen op veel ervaring en een indrukwekkend track record. Voor zijn aanstelling bij Bruynzeel was Gideon werkzaam als Commercial Director EMEA bij Friesland Campina Professional waar hij leiding gaf aan de Horeca & Bakery divisie. Hij gaf hier leiding aan een commercieel team van meer dan 200 FTE met verantwoordelijkheid voor een omzet van € 700 Miljoen. Daarvoor was hij 15 jaar in diverse (inter)nationale en leidinggevende functies actief bij Unilever.

“Ik zie ernaar uit om samen met mijn nieuwe collega’s me te gaan richten op een verdere versnelling van de groeistrategie. Niet alleen op het gebied van groei in nieuwe en bestaande segmenten en geografische expansie maar ook op het gebied van innovatie. Daarnaast wil Bruynzeel als ‘the footprint reduction company’ haar leiderschap in duurzaamheid versterken. Centraal hierbij staat de bijdrage die wij kunnen leveren aan de duurzaamheidsdoelen van klanten door met optimaal ruimtegebruik de forse CO2-uitstoot van gebouwen te verminderen”, aldus Gideon.

Over Bruynzeel Storage Systems

Bruynzeel Storage Systems is marktleider op de Europese markt voor innovatieve en ruimtebesparende mobiele opslagsystemen. Het is Bruynzeels missie om organisaties wereldwijd te ondersteunen bij het verminderen van hun CO2 voetafdruk. Alleen Bruynzeel, zelf klimaatneutraal in de eigen bedrijfsvoering, is in staat om wereldwijd mobiele opslagsystemen te leveren die de hoogste footprint reductie combineren met de meest innovatieve functionaliteit en veiligheid voor gebruikers en objecten. Bruynzeel helpt deze organisaties hun ruimte op de meest efficiënte en effectieve manier te gebruiken. Minder benodigde ruimte betekent minder kosten en heeft een enorme positieve impact op de ecologische voetafdruk. Bruynzeel’s oplossingen hebben de laagste CO2 footprint van de industrie.

Naast 10 eigen kantoren in Europa en de Verenigde Staten opereert Bruynzeel via een uitgebreid netwerk van distributeurs in Afrika, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika, Noord-Amerika, Australië en Azië. Alle systemen worden geproduceerd in de fabriek in Panningen. Het bedrijf heeft meer dan 200 medewerkers en met haar 'best-in-class' productieproces is Bruynzeel in staat om binnen de snelste productie- en levertijden mobiele opslagsystemen met een hoogwaardig design en kwaliteit te leveren.

Bruynzeel Storage Systems is actief in het museum, archief-, bibliotheek- en kantoorsegment met klanten zoals Louvre Parijs en Abu Dhabi, Depot Boijmans van Beuningen, University of Liverpool en Schiphol. Het bedrijf uit Panningen groeit daarnaast snel in mobiele opslagoplossingen voor gezondheidszorg, retail, handel, industrie en vertical farming.

Sinds medio 2021 is Bruynzeel weer in Nederlandse handen en heeft participatiemaatschappij Gilde Equity Management (GEM) een meerderheidsbelang. Met de steun van Gilde kan Bruynzeel de uitvoering van haar internationale groeistrategie versnellen door in bestaande en nieuwe geografische markten te groeien, nieuwe veelbelovende segmenten te ontwikkelen en de toonaangevende positie op het gebied van duurzame producten en processen versterken. Acquisities in belangrijke geografische gebieden en segmenten maken deel uit van de groeistrategie. Bruynzeel wil de komende jaren doorgroeien naar een bedrijfsomzet van meer dan € 100 miljoen. Bruynzeel boekte vorig jaar een omzet groei van 24% tot ruim € 70 miljoen omzet en een nettowinst van € 7 miljoen.

Bruynzeel Storage Systems werd in 1953 opgericht als onderdeel van de Bruynzeel groep en werd in de jaren ´80 verzelfstandigd. Met haar 'best-in-class' productieproces is zij in staat om binnen de snelste productie- en levertijden opslagsystemen met een hoogwaardig design en kwaliteit te realiseren. Sinds 2021 zijn de eigen bedrijfsactiviteiten klimaatneutraal en Bruynzeel is koploper in duurzaamheid.

Ander nieuws

23 mei 2024

Bruynzeel versnelt ambitie om in 2035 Net Zero te bereiken