Menu

14 juni 2024

Bruynzeel wint prestigieuze order van Charles Darwin Foundation

Bruynzeel Storage Systems, marktleider in Europa in ruimtebesparende opslagsystemen, heeft een miljoenenorder ontvangen van de Charles Darwin Foundation op de Galapagos eilanden. Het gaat om de opslag van alle wetenschappelijke collecties van het Charles Darwin Research Station. Dit gerenommeerde wetenschappelijke onderzoeksstation richt zich op het onderzoek, behoud en bescherming van de buitengewone biodiversiteit van de eilanden. Het gaat om de opslag van honderdduizenden waardevolle objecten op het gebied van dieren, planten en insecten. Alle wetenschappelijke collecties worden vanaf eind 2025 gehuisvest in een nieuw depot.

Uiterst waardevolle collecties

De op maat gemaakte opslagsystemen van Bruynzeel helpen het Charles Darwin Research Station bij het organiseren en beheren van uiterst waardevolle onderzoeksgegevens, monsters en materialen. Door gebruik te maken van hoogwaardige mobiele opslagsystemen en de verhuizing naar één centrale locatie kan het onderzoeksstation de kostbare collecties beter en efficiënter beheren en beschermen. Bovendien wordt de vindbaarheid en opslagcapaciteit vergroot waarbij ook rekening wordt gehouden met de opslag van toekomstige collecties.

Strengst mogelijke eisen

De Charles Darwin Foundation heeft voor Bruynzeel gekozen vanwege haar trackrecord van meer dan 200 wereldwijde toonaangevende musea en onderzoeksinstanties. Aangezien een aanzienlijk deel van de collecties onvervangbaar zijn hanteert de Charles Darwin Foundation de strengst mogelijke eisen op het gebied van conservering. De collecties behoren officieel toe aan de Ecuadoraanse staat, die de Charles Darwin Foundation heeft toevertrouwd om de collecties te beheren.

"We zijn verheugd dat het Charles Darwin Foundation heeft gekozen voor Bruynzeel voor de opslag van hun buitengewoon waardevolle collecties", aldus Alexander Collot d’Escury, CEO van Bruynzeel Storage Systems. "Onze op maat gemaakte opslagsystemen zullen hen helpen om het decennialang verzamelde onderzoeksmateriaal veilig en georganiseerd te houden, zodat ze zich kunnen blijven concentreren op hun belangrijke werk voor het behoud van de natuur op de Galapagoseilanden. Wij kijken er naar uit om samen te werken en hen te ondersteunen bij hun missie naar onderzoek en behoud van de unieke biodiversiteit. We verbinden ons bovendien voor 20 jaar aan het herstel van het soortenrijke Scalesia bos met haar belangrijke functie voor de biodiversiteit.”

Duurzame opslag

Belangrijk criterium in de aanbesteding was de mate van duurzaamheid van de geboden oplossingen. Bruynzeel systemen hebben de laagste CO2-impact van de industrie en ook op andere vlakken is het Nederlandse bedrijf de meest duurzame producent in de sector. Zo worden de opslagsystemen gedeeltelijk uitgevoerd met Bruynzeel GreenSteel®. Dit staal levert een CO2 besparing op van meer dan 90% ten opzichte van de gangbare standaard in de markt. Bruynzeel werkt hiervoor onder andere samen met Arcelor Mittal en geaccrediteerde XCarb® certificaten.

Bruynzeel voert het project uit met haar Amerikaanse dochter Delta Designs. Delta Designs staat bekend om haar hermetisch gesloten museumkasten van de hoogste kwaliteit voor het preserveren van de meest kwetsbare objecten. Delta Designs heeft musea als klant zoals het American Museum of Natural History, Harvard Museum of Comparative Zoology, Metropolitan Museum of Art, the Smithsonian and Yale Peabody Museum of Natural History. Bruynzeel en Delta Designs bieden samen de kwalitatief beste totaaloplossingen aan musea en instellingen die kostbare collecties beheren.

Charles Darwin en de Galapagos eilanden

De Galapagos eilanden staan bekend om hun ongerepte natuur en zijn mondiaal beroemd vanwege de Britse natuuronderzoeker Charles Darwin die in 1835 als eerste de bijzondere geologie en biologie van de eilandengroep bestudeerde. Hier ontwikkelde hij zijn wereldberoemde evolutietheorie over de evolutie van soorten. Het Charles Darwin Research Station is in 1964 opgericht als basis voor wetenschappers om onderzoek te kunnen uitvoeren naar de buitengewone flora en fauna van de Galapagoseilanden. Ook speelt het een belangrijke rol in educatie over het belang van de omvangrijke biodiversiteit van Galapagoseilanden voor toekomstige generaties. Het is de grootste onderzoekslocatie op de Galapagos eilanden en trekt jaarlijks 125.000 bezoekers. De campus omvat daarnaast een archief, bibliotheek en museum.

Recente opdrachten

Bruynzeel Storage Systems behaalde begin 2024 haar grootste order ooit met het leveren en installeren van mobiele opslagsystemen voor het Nationaal Archief in Zweden met een contractwaarde van € 19 miljoen. De opslag van kunst in het nieuwe Royal British Columbia Museum in Canada was in 2023 de grootste order met een waarde van € 18 miljoen. Het RBC Museum is een van de belangrijkste musea op het gebied van de eigen historie in Canada met een collectie van meer dan 7 miljoen kunstvoorwerpen.

Over Bruynzeel Storage Systems

Bruynzeel Storage Systems werd in 1953 opgericht als onderdeel van de Bruynzeel Groep en werd zelfstandig in de jaren ‘80. Het bedrijf is actief in de museum-, archief-, bibliotheek- en kantoormarkt, met klanten als het Louvre in Parijs en Abu Dhabi, het Depot Boijmans van Beuningen, het Nationaal Archief van de Britse overheid, de Universiteit van St Andrews en de luchthaven Schiphol. Het in Nederland gevestigde bedrijf groeit ook snel op het gebied van mobiele opslagoplossingen voor de gezondheidszorg, detailhandel, industrie, kantoren, datacenters en vertical farming.

Bruynzeel Storage Systems is de Europese marktleider voor innovatieve en ruimtebesparende mobiele opslagsystemen. Bruynzeel levert wereldwijd mobiele opslagsystemen met de meest innovatieve functionaliteit en veiligheid voor gebruikers en objecten. Bruynzeel helpt deze organisaties hun ruimte zo efficiënt en effectief mogelijk te gebruiken. Minder benodigde ruimte betekent lagere kosten en heeft een enorme positieve impact op de ecologische voetafdruk. Bruynzeel is zelf klimaatneutraal in haar eigen bedrijfsvoering (Scope 1 en Scope 2¹) sinds 2021. Haar oplossingen hebben de laagste CO2-voetafdruk in de industrie. Als 'The Footprint Reduction Company' is het de missie van Bruynzeel om organisaties te ondersteunen bij het verminderen van hun CO2-voetafdruk. Bruynzeel heeft zich gecommitteerd aan het Science Based Targets initiative (SBTi²) om ‘Net Zero’ voor Scope 1, 2 en 3 te bereiken voor 2035.

Begin 2023 werd Delta Design Ltd onderdeel van de Bruynzeel Storage Group. Delta Designs is leider in Noord-Amerika voor de opslag van collecties van musea, universiteiten en onderzoeksinstellingen en staat bekend om zijn hoogwaardige op maat gemaakte museumkasten. Delta heeft gewerkt met toonaangevende instellingen zoals het American Museum of Natural History, Harvard Museum of Comparative Zoology, Lucas Museum of Narrative Art, Metropolitan Museum of Art, the Smithsonian and Yale Peabody Museum of Natural History en vele andere aansprekende Ivy League Universiteiten.

Naast de 10 eigen kantoren in Europa en de Verenigde Staten werkt Bruynzeel via een uitgebreid netwerk van lange termijn partners en distributeurs in Afrika, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika, Noord-Amerika, Australië en Azië. Alle systemen worden geproduceerd in de fabrieken in Nederland en Amerika en met zijn best-in-class productieproces is Bruynzeel in staat om mobiele opslagsystemen van hoge kwaliteit en design te leveren met zeer korte productie- en levertijden.

Ander nieuws

03 juli 2024

HC Groep en Swegon bundelen hun krachten!