Menu

06 december 2023

CEO van Bruynzeel deelt innovatieve inzichten op COP28 in Dubai

Alexander Collot d'Escury, CEO van Bruynzeel, deelt op het podium van COP28 in Dubai zijn visie over de noodzaak om efficiënter om te gaan met ruimte in de gebouwde omgeving. De focus van zijn toespraak ligt op het cruciale belang van het op een doelmatiger manier gebruiken van gebouwen om de CO2-uitstoot te verminderen. Hij benadrukt dat gebouwen momenteel verantwoordelijk zijn voor bijna 40% van de wereldwijde CO2-uitstoot¹. Zijn presentatie zal ook ingaan op het belang van duurzame productie en hoe deze vorm gegeven kan worden.

Veel CO2-reductie mogelijk

Volgens zijn analyse kan een efficiëntere indeling van bestaande ruimtes leiden tot een indrukwekkende CO2-reductie van 88% vergeleken met nieuwbouw (over een gebruiksperiode van 20 jaar). Dit kan zelfs verder worden verhoogd tot 99% met de juiste materiaal keuzes.

Een centraal thema in zijn boodschap is dan ook de rol en verdere innovatie op dit gebied, met specifieke aandacht voor met waterstof geproduceerd staal. Collot d'Escury wijst op de veelbelovende mogelijkheden daarvan in het verder verminderen van de ecologische voetafdruk van gebouwen.

Bruynzeel speelt een actieve rol in het streven naar duurzame oplossingen voor de gebouwde omgeving en draagt onder meer via deelname aan COP28 bij aan het wereldwijde debat over het verminderen van de impact van menselijke activiteiten op het milieu.

Presentatie op 2 december a.s.

De presentatie van de CEO van Bruynzeel staat gepland voor zaterdag 2 december 2023 tussen 10.00 en 10.45 uur in de Blue Zone in het ISWA Paviljoen in B7 Gebouw 88 met aansluitend een panel gesprek met andere vooraanstaande sprekers. Onder andere Professor Dr Michael Braungart en Professor Richard Bush zullen dan ook hun inzichten delen. Onderwerpen variëren van de gezondheid van materialen tot het implementeren van een circulaire economie bij de bouw van de nieuwe stad NEOM (The Line) in Saudi-Arabië in 2030. Meer informatie over de plattegrond en deelnemers: COP 28 venue map (unfccc.int)

Over COP28

COP28 is de jaarlijkse klimaatconferentie waar wereldleiders, CEO’s en experts samenkomen om de mondiale inspanningen tegen klimaatverandering te coördineren. Dit jaar vindt de 28e editie van de klimaattop plaats in Dubai van 30 november t/m 12 december 2023. Het evenement heeft als doel het faciliteren van belangrijke discussies en het delen van innovatieve oplossingen voor duurzame ontwikkeling. Er worden meer dan 70.000 deelnemers verwacht waaronder staatshoofden, klimaatwetenschappers, bedrijven en jongerenvertegenwoordigers. Meer informatie: www.cop28.com

Alexander Collot d’Escury, CEO van Bruynzeel Storage Systems: “Wij zijn blij dat we op deze belangrijke internationale bijeenkomst een bijdrage kunnen leveren aan meer inzicht en bewustwording rond de CO2-impact van gebouwen. Met de huidige problemen op het gebied van materiaal, personeelstekorten en vergunningsproblematiek is het efficiënter benutten van bestaande ruimtes bovendien veel goedkoper en sneller te realiseren dan nieuwbouw.”

Klimaatneutraal

Bruynzeel-systemen hebben de laagste CO2-footprint in de industrie omdat het bedrijf sinds 2021 klimaatneutraal is in de eigen bedrijfsvoering (Scope 1 en 2, GHG-protocol²), geaccrediteerd door audits van Deloitte. Als ‘The Footprint Reduction Company’ wil Bruynzeel haar positie als meest duurzame producent de komende jaren verder versterken en heeft zich gecommitteerd aan het Science Based Targets initiatief (SBTi³) om ‘Net Zero’ voor Scope 1, 2 en 3 te bereiken voor 2045.

Over Bruynzeel Storage Systems

Bruynzeel Storage Systems is de Europese marktleider voor innovatieve en ruimtebesparende mobiele opslagsystemen. Bruynzeel levert wereldwijd mobiele opslagsystemen met de meest innovatieve functionaliteit en veiligheid voor gebruikers en objecten. Bruynzeel helpt deze organisaties hun ruimte zo efficiënt en effectief mogelijk te gebruiken. Minder benodigde ruimte betekent lagere kosten en heeft een enorme positieve impact op de ecologische voetafdruk. Bruynzeel is zelf klimaatneutraal in haar eigen bedrijfsvoering (Scope 1 en Scope 2). Haar oplossingen hebben de laagste CO2-voetafdruk in de industrie. Als 'The Footprint Reduction Company' is het de missie van Bruynzeel om organisaties te ondersteunen bij het verminderen van hun CO2-voetafdruk.

Bruynzeel Storage Systems werd in 1953 opgericht als onderdeel van de Bruynzeel Groep en werd zelfstandig in de jaren ‘80. Het bedrijf is actief in de museum-, archief-, bibliotheek- en kantoormarkt, met klanten als het Louvre in Parijs en Abu Dhabi, het Depot Boijmans van Beuningen, het Nationaal Archief van de Britse overheid en de luchthaven Schiphol. Het in Nederland gevestigde bedrijf groeit ook snel op het gebied van mobiele opslagoplossingen voor de gezondheidszorg, detailhandel, industrie, kantoren, datacenters en vertical farming.

Naast de 11 eigen kantoren in Europa en de Verenigde Staten werkt Bruynzeel via een uitgebreid netwerk van lange termijn partners en distributeurs in Afrika, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika, Noord-Amerika, Australië en Azië. Alle systemen worden geproduceerd in de fabrieken in Nederland en Amerika en met zijn best-in-class productieproces is Bruynzeel in staat om mobiele opslagsystemen van hoge kwaliteit en design te leveren met zeer korte productie- en levertijden.

Ander nieuws

14 juni 2024

Bruynzeel wint prestigieuze order van Charles Darwin Foundation