Menu

12 mei 2014

De Banketgroep zet stap naar volgende fase

De grootste Nederlandse producent van koek en banket – gaat een nieuwe fase in.

Onder leiding van CEO Ronald Poos is de afgelopen jaren een succesvol verbeterprogramma doorgevoerd. Ronald Poos maakt nu ruimte voor Kees Krikke. De onderneming gaat zich hiermee nog meer richten op het uitbouwen haar marktpositie in Nederland en de omringende Europese landen. De Banketgroep is onder andere producent van Stroopwafels, Eierwafels, Cake- en Seizoensproducten.

Binnen de Bankgroep zijn de afgelopen jaren grote stappen gezet. Met het afronden van het omvangrijke verbeterprogramma beschikt de onderneming over een heldere structuur, een sterk managementteam en goede financiële resultaten. De voorbereidingen voor verdere significante investeringen in het productie apparaat zijn getroffen, om ook in de toekomst de levering van innovatieve producten van hoge kwaliteit te kunnen garanderen.

Ronald Poos: “We zijn trots op wat er is bereikt. Er staat een stabiel en succesvol bedrijf. De volgende stap vraagt echter een ander type leiderschap. Mijn ambities en ervaring gaan in een andere richting en die wil ik elders in gaan zetten. Ik heb dit de raad van commissarissen laten weten en maak plaats voor een opvolger met de voor de komende fase benodigde kennis en ervaring.”

Kees Krikke heeft ruime ervaring in de voedings- en genotmiddelenindustrie. Hij heeft sinds 1991 diverse directie functies vervuld, o.a. bij CSM, Hero en De Drie Mollen. Kees Krikke: “De Banketgroep is een gezond en dynamisch bedrijf. Er zijn kansen in de markt. Ik kijk er naar uit de Bankegroep verder uit te bouwen.” Kees Krikke start per 1 mei 2014.

Over de Banketgroep

De Banketgroep bundelt de productie van authentiek Nederlandse koek- en banketproducten, heeft een sterke positie in de thuismarkt en veelbelovende kansen in (nieuwe) exportmarkten. De groep is ontstaan in 2007 door de bundeling van Bakkersland Banket B.V. en Van der Breggen B.V.

Ander nieuws

23 mei 2024

Bruynzeel versnelt ambitie om in 2035 Net Zero te bereiken