Menu

28 februari 2017

Dunlop Reliance wint iF Design Award

Dunlop® Protective Footwear, wereldmarktleider in beschermende werklaarzen, heeft een iF Design Award gewonnen met de Dunlop® Purofort® Reliance laars. Deze prestigieuze award behoort tot een van de grootste en belangrijkste prijzen ter wereld op het gebied van design.

“Wij ontwikkelen veilige en comfortabele laarzen van de hoogste kwaliteit voor de professionele gebruiker. Naast veiligheid en comfort speelt design een grote rol in ons ontwerpproces. Ik ben erg trots dat we hierin erkend worden door een belangrijk en internationaal gerenommeerd design-instituut als het iF”, aldus Allard Bijlsma, CEO van Dunlop Protective Footwear. De concurrentie was groot: meer dan 5500 inzendingen uit 59 landen probeerden dit mooie kwaliteitsstempel te bemachtigen. De 58-koppige jury van het iF International Forum Design GmbH bestempelde de Dunlop Reliance als beste product in de categorie Industrie.

Dunlop Reliance

De jury was onder de indruk van de modieuze ‘rigger style’ laars, die fashion en optimale bescherming laat samenkomen. De Dunlop Reliance combineert twee sterke merken met bijzondere technologieën. Het Purofort® materiaal, waarop Dunlop het exclusief eigendomsrecht bezit, zorgt ervoor dat de Reliance licht van gewicht is en thermisch isoleert tot -20°C. De Vibram® XS Work zool is door zijn unieke ontwerp extreem slipbestendig. Hiermee biedt de Reliance de bescherming van een laars, met het comfort van een schoen. Het feit dat de Reliance met zijn stalen neus en stalen middenzool aan de strengste veiligheidsnormen voldoet, gecombineerd met zijn moderne, modieuze uitstraling, levert nu een prachtige iF Design Award op! Overigens is de ‘rigger style’ Reliance laars (kuithoog met aantreklussen voor het makkelijk aan- en uitdoen) ook verkrijgbaar in een kniehoge ‘wellington style’ laars onder de naam Dunlop Expander.

Eerdere onderscheidingen


De Reliance is overigens niet de eerste Dunlop laars die wordt onderscheiden met een iF Design Award. In 2015 bekroonde de jury maar liefst twee Dunlop laarzen met een award. De Dunlop Foodpro viel op door de wijze waarop hij met intelligent design voldoet aan de specifieke wensen van de voedselverwerkende industrie. De Dunlop Explorer, speciaal ontwikkeld voor de olie-, gas- en mijnbouwindustrie, werd door het iF geprezen vanwege de unieke combinatie van comfort en performance onder de meest extreme omstandigheden.

Ander nieuws

23 mei 2024

Miranda Nouwen benoemd tot CEO VDH Solar en Navetto