Menu

28 mei 2019

Fruity Line en Fruity King bundelen de krachten

Ochten, 28 mei 2019 - Fruity Line, producent van premium koud-geperste sappen en smoothies, neemt Fruity King B.V. en Fruit Industry Production B.V. over. Fruity Line is een toonaangevende en snelgroeiende onderneming die samen met haar klanten gezonde groente- en fruitsap en smoothie concepten ontwikkelt en produceert. Fruity King, gevestigd in Barendrecht, heeft meer dan 25 jaar ervaring in het ontwikkelen en produceren van sappen en smoothies, en vermarkt deze onder meer via eigen merken Fruity King en The fruit lab.


Fruity Line en Fruity King hebben historische banden. De bedrijven delen een gemeenschappelijke oprichter en hebben in het verleden samengewerkt op diverse gebieden. De bedrijfsculturen -en filosofie sluiten dan ook nauw op elkaar aan. De gezochte aansluiting bij Fruity Line stelt Fruity King in staat de kwaliteit van product en service verder te verbeteren en zeker te stellen naar de toekomst. De samenwerking biedt veel mogelijkheden en past in de snelle Europese expansie van Fruity Line. Eerder dit jaar werden door Fruity Line ook al volumes van Franse speler Ulti overgenomen.

Fruity Line levert aan een breed en groeiend scala van toonaangevende klanten in Europa. Het succes van de onderneming is gedreven door een aantal factoren. Het wereldwijd selecteren van verse ingrediënten – veelal direct bij de teler ingekocht - en ontwikkeling van verwerkingsmethoden onder lage temperatuur waarborgt de hoogste productkwaliteit. De onderneming werkt continu aan het ontwikkelen van innovatieve concepten en producten in nauwe samenwerking met haar klanten. Fruity Line is een voorloper in het gebruik van de milde HPP conserveringstechniek, waarbij het product - dat tijdens het gehele verwerkingsproces gekoeld is - kortstondig onder hoge druk wordt gebracht. Vitamines, voedingsstoffen en de smaak van vers blijven hierbij optimaal bewaard.

Fruity King levert nu nog een breder scala aan sappen; van concentraat en gepasteuriseerd (met name onder het Fruity King merk) tot premium koud-geperste sappen (onder private label en The Fruit lab). Onder de vlag van Fruity Line zal Fruity King zich volledig gaan richten op premium koud-geperst sap. Wel zullen de concentraat sappen onder het Fruity King merk in de schappen blijven, maar deze zullen rechtstreeks vanuit de huidige producent van deze sappen beleverd gaan worden.

Ander nieuws

23 mei 2024

Bruynzeel versnelt ambitie om in 2035 Net Zero te bereiken