Menu

28 juli 2020

Gilde en management nemen HC Groep over van Airvance Group

Waalwijk (NL), 28 July 2020 – Gilde Equity Management (GEM) en management zijn de nieuwe eigenaren van HC Groep, een toonaangevend bedrijf voor binnenklimaattechnologie in Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. HC Groep is gespecialiseerd in klimaatplafonds, luchtbehandelingssystemen, klimaatbeheersing en parkeerventilatie voor hoogwaardige kantoren en publieke gebouwen.

CEO Ron van Kan is verheugd over de samenwerking met Gilde: “In de afgelopen 15 jaar is HC Groep uitgegroeid tot een expert op het gebied van binnenklimaatbeheersing en ventilatie en kan het bedrijf zijn klanten een totaaloplossing bieden in verschillende landen in Europa. De behoefte aan geavanceerdere oplossingen voor binnenklimaat zal leiden tot nieuwe kansen voor onze klanten en onszelf. Ik ben ervan overtuigd dat we samen met Gilde onze groeidoelstellingen kunnen realiseren.”

Eschwin Hetzenauer, partner at Gilde: “In de wereld van vandaag worden schone lucht, veiligheid & comfort en energie-efficiëntie steeds belangrijker in kantoren en publieke gebouwen. We zijn ervan overtuigd dat HC Groep goed gepositioneerd is om hierin een leidende rol te spelen. Wij als Gilde geloven dat we HC Groep kunnen ondersteunen in haar groeiversnelling. De ondernemende cultuur van het bedrijf spreekt ons erg aan en we kijken uit naar een succesvolle gezamenlijke toekomst.”

Over Gilde Equity Management

Gilde Equity Management (GEM) is een van de toonaangevende private equity-bedrijven in Nederland met een beheerd vermogen van meer dan EUR 1 miljard. Gilde is onder andere bekend van investeringen in Dunlop, Wasco, FruityLine, Kwantum, Leen Bakker en Actief Interim.

Over Airvance Group

De Airvance Group is een internationale distributeur van luchtbehandelingsproducten en is in februari 2020 ontstaan door de fusie van 2 groepen: de France Air groep en de HVAC (Heating Ventilation & Air Conditioning) afdeling van SIG plc Group.

Ander nieuws

12 april 2024

Van Rembrandt tot ANWB-paal