Menu

21 december 2018

Gilde en management nemen samen Wasco over van Ferguson plc

Twello, 21 december 2018 – Gilde Equity Management (GEM) Benelux en het management worden de nieuwe aandeelhouders van Wasco, een toonaangevende groothandel binnen de installatiebranche in Nederland. De huidige eigenaar Ferguson plc, een van de grootste bouwgerelateerde distributeurs ter wereld, wordt door middel van een management buy-out uitgekocht. Wasco is dé professionele groothandel in verwarming, sanitair, onderdelen, ventilatie en koeling. Met 36 vestigingen door heel Nederland, 2 distributiecentra en een uitgebreide webshop worden installateurs dag en nacht van de beste service en ondersteuning voorzien.

CEO Herold van den Belt is verheugd met Gilde als nieuwe partner: “Wasco is in 1970 opgericht en met bijna 50 jaar ervaring zijn we uitgegroeid tot een van de grootste technische groothandels van ons land. Samen met Ferguson plc en nu Gilde is er weer een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van Wasco gezet. Kijkend naar de toekomst geloven we dat de energietransitie nieuwe dynamiek in onze branche zal brengen, zowel voor onze klanten als onszelf. Ik ben ervan overtuigd dat wij samen met Gilde onze groeidoelstellingen kunnen gaan realiseren.”

Remko Jager, managing partner van Gilde: “Wasco heeft onder Ferguson plc een sterke ontwikkeling doorgemaakt. We kijken ernaar uit om samen met het management het stokje over te nemen. De cultuur van Wasco spreekt ons erg aan, wij hebben veel vertrouwen in de gezamenlijke toekomst.”

Over Ferguson pl

Ferguson plc, tot augustus 2017 bekend onder de naam Wolseley, behoort tot de grootste bouwgerelateerde distributeurs ter wereld met een jaaromzet van meer dan USD 20 miljard. Het bedrijf heeft 35.000 medewerkers en 2.280 vestigingen in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada.

Over Gilde Equity Management

Gilde Equity Management (GEM) Benelux is een van de toonaangevende investeringsmaatschappijen van Nederland. Meer dan 30 jaar actief met meer dan EUR 1 miljard vermogen onder beheer in diverse fondsen. Gilde is onder andere bekend van investeringen Leen Bakker, Dunlop, Fruity Line en EIFFEL.

De transactie is nog onderworpen aan de noodzakelijke goedkeuring op het gebied van mededinging. Over de omvang van deze transactie worden geen nadere details bekend gemaakt.

Ander nieuws

03 juli 2024

HC Groep en Swegon bundelen hun krachten!