Menu

02 mei 2019

Gilde Equity Management verkoopt meerderheidsbelang in Dunlop Protective Footwear aan EQT

  • Gilde Equity Management verkoopt een meerderheidsbelang in Dunlop Protective Footwear, de internationaal markt-leidende producent van beschermende laarzen, aan EQT
  • Met als doel om de internationale groei van Dunlop Protective Footwear te ondersteunen, door middel van een intensievere marktbenadering in de VS, groei in onderbediende en nieuwe regio’s, en door in te zetten op innovatie en de ontwikkeling van nieuwe producten
  • Gilde Equity Management zal herinvesteren in de onderneming en blijft ook in de toekomst een belangrijke aandeelhouder
  • Het huidige managementteam, onder leiding van CEO Allard Bijlsma zal leiding blijven geven aan de onderneming


Gilde Equity Management Benelux (“GEM”) kondigt aan dat het een meerderheidsbelang verkoopt in Dunlop Protective Footwear (”Dunlop” of “de Onderneming”) aan het EQT Mid Market Europe fonds (“EQT”). GEM blijft een belangrijke aandeelhouder en zal de onderneming blijven ondersteunen in haar groeiplannen, in nauwe samenwerking met EQT en het Management.

Dunlop Protective Footwear is wereldleider in waterbestendige en beschermende merklaarzen voor professioneel gebruik in landbouw, visserij, voedselverwerkende industrie, bouwnijverheid, olie, gas en mijnbouw. Met meer dan 500 medewerkers, productielocaties in Nederland, Portugal en de VS en verkoopactiviteiten over de hele wereld, bedient Dunlop klanten in meer dan 50 landen.

EQT kijkt ernaar uit om Dunlop te ondersteunen in haar verdere internationale groei, door middel van een intensievere marktbenadering in de VS, groei in onderbediende en nieuwe regio’s, en door in te zetten op innovatie en de ontwikkeling van nieuwe producten. Voor haar missie om het e-commerce platform verder uit te bouwen, kan Dunlop putten uit EQT’s uitgebreide sectorexpertise in technologie en digitalisering. EQT is voornemens om Dunlop’s groeiambities ook verder te ondersteunen met overnames.

Thijs van Remmen, Partner bij Gilde Equity Management: “Wij zijn al sinds lange tijd aandeelhouder in Dunlop en hebben de onderneming ondersteund in verschillende fases van ontwikkeling. Wij zijn begonnen met het aanbrengen van focus op de nichemarkt in beschermende laarzen, daarna hebben we de onderneming geholpen om geleidelijk internationaal marktaandeel te winnen, inclusief versnelde groei middels de acquisitie van concurrent Onguard in de VS. Wij geloven dat Dunlop nu meer dan ooit in staat is om de stap naar het volgende niveau te zetten. Dit is dan ook de reden dat we een significante herinvestering doen en aandeelhouder blijven in de onderneming”

Florian Funk, Partner bij EQT Partners en Investment Advisor van EQT Mid Market Europe: “EQT is vereerd door het vertrouwen van GEM en dankbaar voor het exclusieve transactieproces. Dit stelt ons in de gelegenheid om in de toekomst samen te werken en om verder te bouwen aan het indrukwekkende trackrecord van Dunlop Protective Footwear.”

Allard Bijlsma, CEO bij Dunlop, vult aan: “Onze onderneming Dunlop Protective Footwear heeft een duidelijk plan voor de toekomst, waarin comfort en bescherming van onze eindgebruikers centraal staan. Met ons Dunlop merk en het sterkste productaanbod, zoals Purofort, worden wij gezien als innovatieleider in onze industrie. Ik ben verheugd dat het EQT team ons zal gaan ondersteunen met de internationale groei en daarmee zal helpen met het versneld realiseren van onze ambities. Ik ben ervan overtuigd dat EQT veel waarde kan toevoegen aan onze onderneming door gebruik te maken van hun internationale netwerk met experts op vrijwel elk vakgebied.”

De transactie is onder voorbehoud van de gangbare voorwaarden en wettelijke goedkeuring, en wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2018 afgerond. De partijen hebben afgesproken de transactiewaarde niet bekend te maken.

Over Dunlop Protective Footwear

Dunlop Protective Footwear is de internationaal markt-leidende producent van waterbestendige en beschermende laarzen. In meer dan 50 landen wereldwijd levert de onderneming comfortabele en beschermende laarzen voor werkers in landbouw, visserij, voedselverwerkende industrie, bouwnijverheid, olie, gas en mijnbouw. Dunlop heeft meer dan 500 medewerkers, drie productielocaties in Nederland, Portugal en de VS en verkoopmedewerkers over de hele wereld. Dunlop Protective Footwear heeft haar hoofdkantoor in Raalte, Nederland.

Meer info: www.dunlopboots.com

Over GEM

Gilde Equity Management (GEM) Benelux is een onafhankelijke investeringsmaatschappij met meer dan 30 jaar ervaring en meer dan EUR 1 miljard aan beheerd vermogen in fondsen met een lange-termijn investeringshorizon. Sinds 1996 focust GEM zich exclusief op het Benelux mid-market segment en investeert het in internationale bedrijven gevestigd in Nederland en België.

Ander nieuws

12 januari 2024

Gilde Equity Management feliciteert en promoveert vier teamleden