Menu

02 mei 2018

Gilde Equity Management volgt Down2Earth Capital op om conTeyor te ondersteunen in de volgende fase van internationale groei

Merelbeke, mei 2018 – conTeyor International NV, een in België gevestigde specialist in herbruikbare verpakking op maat, is klaar voor de volgende fase van internationale groei.

conTeyor biedt op maat gemaakte verpakkingsoplossingen voor de automobielindustrie en is hofleverancier van Europa’s meest toonaangevende autofabrikanten. De verpakkingsoplossingen, waaronder technisch textiel, thermogevormde producten, plastic containers en metalen rekken zorgen ervoor dat auto-onderdelen zoals bumpers en deurpanelen veilig en efficiënt van de leveranciers naar OEMs worden vervoerd, met de meest optimale dichtheid per m³ in de markt. Producten zijn steeds op maat gemaakt voor elk nieuw automodel en kunnen tijdens de gehele productiecyclus opnieuw worden gebruikt. Ze vormen een aantrekkelijk alternatief voor wegwerpverpakkingen zoals karton en kunststof en bieden autobedrijven een milieuvriendelijke, economische en optimale verpakkingsoplossing. Het bedrijf, met hoofdzetel in Merelbeke (Gent) en met productielocaties in Nederland, Duitsland, Polen, Tsjechië, Mexico en Turkije, heeft commerciële teams in elk auto producerend land in Europa en is marktleider in haar segment. Daarnaast heeft conTeyor een reeks specifieke oplossingen voor andere industrieën, zoals Storeganizer, een innovatief opslagsysteem voor e-commerce en logistieke bedrijven, dat wordt gebruikt door bedrijven als DHL en H. Essers.

Met haar leidende marktpositie en wereldwijde groeipotentieel was conTeyor op zoek naar een nieuwe partner om een nieuwe fase van internationale groei te ondersteunen, als opvolger van Down2Earth (“D2E”). Het bedrijf wil vooral haar groei in Noord-Amerika versnellen, waar referentieklanten als Tesla en BMW reeds worden bediend, en was op zoek naar een investeerder met ervaring bij het helpen van bedrijven om wereldwijd door te groeien. Oprichter Jos van Bree en het management team onder leiding van CEO Jo Buekens hadden contact met een aantal partijen maar selecteerden Gilde Equity Management als de beste partner om het bedrijf te helpen zijn volle potentieel te realiseren.

Jos van Bree, oprichter van conTeyor, is enthousiast over de toekomst van de groep: "Ik heb het idee van conTeyor meer dan 20 jaar geleden ontwikkeld in mijn garage. Nu hebben we bijna 400 medewerkers en leveren we vrijwel aan alle autofabrikanten in Europa en sinds kort ook in de VS. Ik heb nog veel nieuwe ideeën om onze expertise te gebruiken om duurzame verpakkingsalternatieven voor andere industrieën te ontwikkelen. Er is gewoon te veel afval in de wereld en het is onze missie om dat te veranderen. Als we terugkijken wordt dit marktpotentieel ook duidelijk weerspiegeld in het indrukwekkende groeipad dat we de afgelopen jaren hebben gerealiseerd. Sinds de instap van D2E in 2013 is de omzet meer dan verdubbeld, van EUR 26 miljoen in 2013 tot meer dan EUR 66 miljoen in 2017, door een combinatie van zowel organische groei als een buy & build-strategie. Ik wil D2E graag bedanken voor hun vertrouwen en steun gedurende de afgelopen vijf jaar en kijk uit naar een nieuw partnership met Gilde, die ons kunnen helpen om van dit fantastische bedrijf een wereldleider te maken. Ik zie een mooie toekomst voor ons."

Jo Buekens, CEO van conTeyor: "Ik ben verheugd om samen te gaan werken met Gilde Equity Management. Tijdens onze interacties werd het me snel duidelijk dat Gilde onze visie op de toekomst van conTeyor deelt, gebaseerd op ondernemerschap, gezond verstand, vertrouwen en een sterke klantgerichte bedrijfscultuur. We zien volop kansen om onze expertise op het gebied van verpakking, productiecapaciteit en geografische dekking uit te breiden en groei door acquisities te versnellen. Het is onze ambitie om dezelfde leidende positie in de VS te bereiken als die we op vandaag in Europa hebben, alsook op termijn voet aan wal te zetten in Azië."

Jüry De Wulf, Partner bij Gilde: "We kijken ernaar uit om te gaan samenwerken met dit geweldige team en om conTeyor te ondersteunen in haar volgende fase van groei en internationalisering. conTeyor is een verborgen parel; we volgen het bedrijf al jaren omdat we ervan overtuigd zijn dat we de juiste partner zijn om hen te ondersteunen bij de uitbouw tot een wereldleider in op maat gemaakte en herbruikbare verpakkingen. Deze samenwerking is een perfecte illustratie van onze ambitie om te investeren in ondernemende en ambitieuze management teams en bedrijven in België en Nederland ".

Over Gilde Equity Management (GEM) Benelux

Gilde Equity Management (GEM) Benelux is een onafhankelijke investeringsmaatschappij met ruim EUR 1 miljard onder beheer. Met een track record van meer dan 50 buy-outs is Gilde een toonaangevende investeerder in middelgrote bedrijven in de Benelux en heeft het meermaals succesvolle internationale groei gerealiseerd bij verschillende van haar bedrijven. Voorbeelden van investeringen zijn: het Belgische Actief Interim, één van de leidende onafhankelijke uitzendbureaus in West-Europa; Fruity Line, een producent van premium vers geperste fruit- en groentesappen en smoothies; HG International, een toonaangevende fabrikant van reinigings- en onderhoudsproducten; Dunlop Protective Footwear, de oudste fabrikant van laarzen in Nederland die wereldwijd marktleider is en retailers zoals Leen Bakker en Kwantum. Andere investeringen in België omvatten Chemogas, een wereldleider in het vullen, mengen, wereldwijd vermarkten en distribueren van chemische gassen en vloeistoffen en ISFI, een leverancier van een breed gamma aan private label kruiden en specerijen aan retail, foodservice en industriële kanalen. Ga voor meer informatie naar www.gembenelux.be

Ander nieuws

23 mei 2024

Bruynzeel versnelt ambitie om in 2035 Net Zero te bereiken