Menu

05 oktober 2012

Gilde koopt BlueCielo ECM Solutions

Gilde maakt vandaag bekend dat het middels een management buyout BlueCielo ECM Solutions heeft overgenomen van een groep financiële en private aandeelhouders. BlueCielo ECM Solutions ontwikkelt en verkoopt Asset Information Management (“AIM”) oplossingen voor industriële bedrijfscomplexen en installaties. De oplossingen van BlueCielo zijn gericht op het organiseren en beheren van alle documentatie rondom kapitaalgoederen wat kan leiden tot forse kostenbesparingen en sterk verbeterde risicobeersing. BlueCielo is een succesvolle onderneming met een sterke positie in een snel groeiende markt. Op basis van de brede klantenbasis en productenportfolio wordt een verdergaande groei verwacht de komende jaren. De overname som wordt niet bekend gemaakt.

BlueCielo is in 1985 opgericht en een van de leidende spelers in de Asset Information Management markt. Inmiddels heeft BlueCielo meer dan 1,800 klanten in meer dan 50 landen, waaronder vele Fortune 500 bedrijven in de olie & gas industrie, energie en farmacie. BlueCielo heeft een wereldwijde dekking dankzij kantoren in Europa, Brazilië en de Verenigde Staten en een wereldwijd netwerk van partners.

Rainer Puittinen, CEO van BlueCielo: “de overname door Gilde is een belangrijke stap om onze internationale groeiambitie te realiseren. Onze klanten worden meer en meer geconfronteerd met een toenemende wet en regelgeving. Daarenboven zien wij een toenemende druk om de efficiency van kapitaalgoederen te verbeteren en te verhogen. Voor beide uitdagingen bieden wij uitstekende oplossingen. Samen met ons wereldwijde netwerk en vernieuwde aandeelhouderstructuur zijn wij daarmee meer dan ooit in staat om versnelde groei te realiseren.

Ander nieuws

03 juli 2024

HC Groep en Swegon bundelen hun krachten!