Menu

29 maart 2011

Gilde neemt Actief Interim over

Het Management en Gilde Equity Management Benelux zijn verheugd de overname aan te kondigen van Actief Interim, een succesvolle Belgische uitzendgroep, van de huidige aandeelhouders KBC Private Equity en Indufin. Management wordt een significante aandeelhouder in de onderneming.

Actief Interim, opgericht in 1988, is vandaag één van de grootste onafhankelijke spelers op het gebied van uitzendarbeid in België, met een jaaromzet van ongeveer EUR 144 miljoen in 2010. In de afgelopen tien jaar heeft de onderneming haar netwerk uitgebreid van 15 naar de huidige 51 kantoren. Actief Interim heeft een leidende marktpositie in het KMO segment, met specialisaties in dienstencheques en de bouwsector.

“Onze strategische ambitie is om ons kantorennetwerk verder uit te breiden zonder in te leveren op het huidige kwaliteits- en serviceniveau, een strategie waarin we volledig door Gilde worden gesteund. Sinds 2007, onder KBC PE en Indufin's aandeelhouderschap, was Actief Interim in staat haar kantorennetwerk succesvol te doen groeien met 17 nieuwe kantoren, ondanks de moeilijke marktomstandigheden. We zijn KBC PE en Indufin dankbaar voor de constructieve samenwerking en ondersteuning over de voorbije jaren en we kijken er naar uit de volgende fase in het leven van Actief Interim aan te vatten met onze nieuwe partner, Gilde. Met Gilde als nieuwe aandeelhouder kunnen we ook potentiële expansie door acquisities in naburige landen onderzoeken. We zien uit naar de samenwerking met Gilde en het gezamenlijk voortzetten van het succes van onze onderneming.”, aldus Mark Maesen, CEO van Actief Interim.

De voltrekking van deze transactie is nog onder voorbehoud van de goedkeuring door de Raad voor de Mededinging.

NIBC was financieel adviseur van KBC Private Equity, Indufin en Management. Allen & Overy en Linklaters waren de juridische adviseurs.

Over Gilde Equity Management Benelux

Gilde Equity Management Benelux is een gerenommeerde investeringsmaatschappij, gericht op grote en middelgrote buy-outs in de Benelux, met een beheerd vermogen van meer dan EUR 500 miljoen. Voorbeelden van investeringen zijn onder andere Hamal Signature, de leidende Belgische producent van smeerbare salades, bekend van sterke merknamen als Delio, Johma en Hamal; Dunlop Protective Footwear, de Europese marktleider in waterbestendig en beschermend schoeisel onder het merk Dunlop; HG International, de specialist in reinigingsmiddelen onder de merknaam HG in België, Nederland en het Verenigd Koninkrijk; en NSPYRE, de sterk groeiende Nederlandse marktleider in het detacheren van professionals in technische automatisering.

Over KBC PE

KBC Private Equity (www.kbcpe.be) is de private equity investeringsvennootschap van de KBC Groep met een ervaren team van 12 professionals en meer dan 50 actieve investeringen in portefeuille.

Over Indufin

Indufin (www.indufin.be) is een private equity investeringsmaatschappij in de handen van Luxempart (een beursgenoteerde onderneming in Luxemburg) en De Eik (een private onderneming in België). Indufin investeert in middelgrote ondernemingen in België en Luxemburg en heeft een selectieve benadering ten opzichte van investeringsopportuniteiten in de omliggende landen. Indufin ontwikkelt een sterk partnerschap met de ondernemingen waarin het investeert, op basis van een gedeelde visie op de toekomst en een vertrouwensrelatie. Momenteel heeft Indufin een portefeuille van 12 participaties.

Voor meer informatie

Actief Interim
Mark Maesen, CEO
Tel. +32 (0)13 35 34 33
E-mail: actief.interim@actief.be
www.actief.be

Gilde Equity Management Benelux
Gerhard Nordemann, Managing Partner
Tel. +31 (0)30 21 925 55
E-mail: nordemann@gilde.nl
www.gembenelux.com

KBC Private Equity
Floris Vansina, Managing Director
Tel: +32 (0)2 429 51 74
E-mail: floris.vansina@kbcpe.be
www.kbcpe.be

Indufin
Guy Wygaerts, Managing Director
Joris Rome, Senior Investment Manager
Tel: +32 (0)16 39 30 40
E-mail: indufin@skynet.be
www.indufin.be

Ander nieuws

12 april 2024

Van Rembrandt tot ANWB-paal