Menu

26 maart 2012

Gilde verkoopt Salad Signature

Amsterdam, 30 mei 2012 - AAC Capital Partners Benelux, een toonaangevende private equity speler actief in het mid market segment, is in een ver gevorderd stadium van onderhandelingen over de acquisitie van Gilde Equity Management Benelux’ belang in Salad Signature NV (“Salad Signature”), met als doel het ondersteunen van management bij de toekomstige groei van de onderneming, zowel in bestaande thuismarkten als internationaal.

De transactie is onderhevig aan de instemming van de Nederlandse en Belgische Mededinging Autoriteiten. De Nederlandse Ondernemingsraad is om advies gevraagd inzake de transactie.

Salad Signature is een vooraanstaande producent van gekoelde smeerbare salades en gemaksvoeding, zowel in België als in Nederland. De Salad Signature Groep omvat de operationele bedrijven Hamal Signature, Johma en Westland. Het bedrijf is marktleider in de Benelux, en richt zich op haar portefeuille van sterke merken, bestaande uit Hamal, VH en Délio in België en Johma en Westland in Nederland. De onderneming heeft produktiefaciliteiten in Turnhout (België) en Losser en Den Haag (Nederland), en telt circa 350 medewerkers.

Sinds 2006, met Gilde Equity Management Benelux als eigenaar, heeft Salad Signature succesvol haar activiteiten meer dan verdubbeld, onder meer met de acquisities van Johma en Westland, en een sterke en unieke marktpositie verworven. Het nieuwe samenwerkingsverband van het management van de onderneming met AAC Capital Partners Benelux is een logische volgende stap in de ontwikkeling van Salad Signature, waarbij AAC het track record en de middelen beschikbaar heeft om de internationale groeistrategie te versnellen.

Davy De Muyer, CEO van Salad Signature: “We zijn trots op de ontwikkeling van Salad Signature tot de Benelux marktleider in smeerbare salades. Sinds onze onafhankelijkheid in 2006 hebben we ons voortdurend gericht op verbeteringen in produktkwaliteit en innovaties. Met Délio en Johma als de enige A-merken in de categorie, zijn we ervan overtuigd de activiteiten verder uit te kunnen breiden.”

Erik Bras, CEO van Johma: “We kijken ernaar uit op te trekken met AAC Capital Partners Benelux. Samen zijn we vastbesloten door te gaan met het aanbieden van de beste produkten in onze categorie aan onze klanten, ondersteund door continue innovatie. Met AAC’s track record in het faciliteren van internationale groei, zijn we ervan overtuigd een gelijkgestemde partner te hebben gevonden.”

Marc Staal, Managing Partner van AAC Capital Partners Benelux:“We zijn zeer onder de indruk van de kwaliteit van dit management team. Salad Signature is een leidende Benelux producent van gekoelde gemaksvoeding en uitstekend gepositioneerd voor verdere internationale expansie. We ondersteunen management in haar groei-ambities en geloven dat AAC een natuurlijke partner zal zijn.”


Bas Glas
, Partner van Gilde Equity Management Benelux:“We zijn bijzonder trots Salad Signature te hebben ondersteund en hebben de afgelopen zes jaar constructief samengewerkt met het management team aan de succesvolle opbouw van de Groep tot sterke Benelux marktleider. We zijn vol vertrouwen dat de Groep haar succesvolle track record zal voortzetten en wensen het management en AAC het allerbeste met de verdere groei van dit unieke bedrijf.”

Ander nieuws

14 juni 2024

Bruynzeel wint prestigieuze order van Charles Darwin Foundation