Menu

19 maart 2024

Grootste order ooit voor Bruynzeel met opslagsystemen voor Nationaal Archief van Zweden

Bruynzeel Storage Systems heeft haar grootste order ooit ontvangen met de inrichting van het Zweeds Nationaal Archief. Het Rijksarchief (‘Riksarkivet’) bouwt een nieuw onderkomen ter grootte van 34.000 m² in de Zweedse stad Härnösand. In het gebouw vindt ook een archief van de Zweedse Belastingdienst haar onderkomen. Met de nieuwbouw krijgt het Nationaal Archief niet alleen meer ruimte maar het nieuwe gebouw draagt bovendien bij aan de grotere duurzaamheid. De doelstelling is om het gebouw in 2025 op te leveren. Met de opdracht voor Bruynzeel is een maximale waarde van € 19 miljoen gemoeid.

Raamovereenkomst

Het Nationaal Archief heeft samen met de Zweedse Belastingdienst een aanbesteding uitgeschreven voor een raamovereenkomst. Beide organisaties hebben nieuwe en grotere huisvesting nodig vanwege de groei van hun archieven. Het Nationaal Archief van Zweden ontstond in 1618 en bewaart cruciale archieven van de regionale en nationale overheid, het rechtssysteem en het onderwijssysteem. In Härnösand zullen de komende jaren veel federale collecties aan de bestaande collectie worden toegevoegd. De Zweedse belastingdienst - verantwoordelijk voor onder andere belastingen, taxatie van onroerend goed en bevolkingsregistratie – centraliseert al haar archieven op deze nieuwe locatie.

Alexander Collot d'Escury, CEO van Bruynzeel Storage Systems: "We zijn enorm trots dat de directie van het Nationaal Archief in Zweden Bruynzeel heeft gekozen voor de opslag van haar belangrijke documenten. Belangrijk bij het binnenhalen van het contract waren niet alleen een hoge mate van betrouwbaarheid en een geoptimaliseerd ergonomisch ontwerp van de te leveren systemen, maar ook een lange levensduur en het gebruik van milieuvriendelijke opslagoplossingen. Als 'the footprint reduction company', sinds 3 jaar klimaatneutraal in onze eigen bedrijfsvoering, leveren wij toonaangevende opslagoplossingen met de laagste CO2-voetafdruk ter wereld. Hiermee helpen wij organisaties hun CO2-uitstoot en voetafdruk te minimaliseren".

Bruynzeel Storage Systems behaalde vorig jaar – de toen nog - grootste deal uit haar bestaan (€ 18 miljoen) met de opslag van kunst in het nieuwe Royal British Columbia Museum in Canada. Dit is een van de van de belangrijkste musea op het gebied van de eigen historie in Canada met een collectie van meer dan 7 miljoen kunstvoorwerpen.

Mobiele opslagsystemen

Door te kiezen voor een oplossing met deels verrijdbare gangpaden wordt de ruimte in het Rijksarchief zo efficiënt mogelijk gebruikt. Dat bespaart geld, tijd en CO2 uitstoot. Met mobiele opslagsystemen kan het ruimtebeslag tot 50% worden verminderd. Aangezien een aanzienlijk deel van de collecties die worden opgeslagen onvervangbaar zijn, waren de eisen in het aanbestedingsproces streng om de bewaring van alle documenten te garanderen. De geschatte lengte van het archief bedraagt opgeteld ca. 225 kilometer met in totaal circa 20.000 laden.

Bruynzeel is Europees marktleider op het gebied van opslagsystemen voor archief, bibliotheken en musea en is 's werelds meest duurzame producent. Het Nederlandse bedrijf heeft in de afgelopen jaren voor tientallen toonaangevende organisaties archiefsystemen geïnstalleerd zoals de BBC, het Brits Nationaal Archief, Credit Suisse, Europees Parlement, Fins Nationaal Archief, Gemeente Amsterdam, KPMG, Rabobank en Vaticaanstad.

Over Bruynzeel Storage Systems

Bruynzeel Storage Systems werd in 1953 opgericht als onderdeel van de Bruynzeel Groep en werd zelfstandig in de jaren ‘80. Het bedrijf is actief in de museum-, archief-, bibliotheek- en kantoormarkt, met klanten als het Louvre in Parijs en Abu Dhabi, het Depot Boijmans van Beuningen, het Nationaal Archief van de Britse overheid, de Universiteit van St Andrews en de luchthaven Schiphol. Het in Nederland gevestigde bedrijf groeit ook snel op het gebied van mobiele opslagoplossingen voor de gezondheidszorg, detailhandel, industrie, kantoren, datacenters en vertical farming.

Bruynzeel Storage Systems is de Europese marktleider voor innovatieve en ruimtebesparende mobiele opslagsystemen. Bruynzeel levert wereldwijd mobiele opslagsystemen met de meest innovatieve functionaliteit en veiligheid voor gebruikers en objecten. Bruynzeel helpt deze organisaties hun ruimte zo efficiënt en effectief mogelijk te gebruiken. Minder benodigde ruimte betekent lagere kosten en heeft een enorme positieve impact op de ecologische voetafdruk. Bruynzeel is zelf klimaatneutraal in haar eigen bedrijfsvoering (Scope 1 en Scope 2¹). Haar oplossingen hebben de laagste CO2-voetafdruk in de industrie. Als 'The Footprint Reduction Company' is het de missie van Bruynzeel om organisaties te ondersteunen bij het verminderen van hun CO2-voetafdruk.

Begin 2023 werd Delta Design Ltd onderdeel van de Bruynzeel Storage Group. Delta Designs is leider in Noord-Amerika voor de opslag van collecties van musea, universiteiten en onderzoeksinstellingen en staat bekend om zijn hoogwaardige op maat gemaakte museumkasten. Delta heeft gewerkt met toonaangevende instellingen zoals het Guggenheim Museum, Metropolitan Museum of Art, MIT Museum, Museum of Fine Arts, het Smithsonian, het Art Institute of Chicago, Yale, Harvard en vele andere aansprekende Ivy League Universiteiten.

Naast de 11 eigen kantoren in Europa en de Verenigde Staten werkt Bruynzeel via een uitgebreid netwerk van lange termijn partners en distributeurs in Afrika, het Midden-Oosten, Latijns-Amerika, Noord-Amerika, Australië en Azië. Alle systemen worden geproduceerd in de fabrieken in Nederland en Amerika en met zijn best-in-class productieproces is Bruynzeel in staat om mobiele opslagsystemen van hoge kwaliteit en design te leveren met zeer korte productie- en levertijden.

Ander nieuws

03 juli 2024

HC Groep en Swegon bundelen hun krachten!