Menu

22 december 2021

Interview Actief Werkt: ‘Wij werken dicht bij onze klanten en flexcollega´s’

Actief Werkt gelooft in een persoonlijke benadering. Voordat je als flexcollega aan de slag gaat via Actief heb je altijd een persoonlijk gesprek met een intercedent of projectmanager. “Wij zijn aanwezig in het straatbeeld en komen zo gemakkelijk in contact met goede flexkrachten, die we koppelen aan onze opdrachtgevers. Zo zorgen we altijd voor de beste match”, aldus Hans Damhuis, CFO van Actief Werkt in Nederland.

“Deze ‘beste match’ is een overeenkomst van unieke eigenschappen van een flexcollega en een klant. Dat betekent ook dat de beste match voor jou anders is dan die voor mij”, legt Damhuis uit. “Iemand kan qua skills wel passen, maar niet qua cultuur. Een cv scannen is daarom wat ons betreft onvoldoende. Wij hebben altijd een gesprek met een kandidaat om hier een gevoel bij te krijgen en vervolgens te bekijken bij welk bedrijf hij of zij past.”

Rol van adviespartner

Diezelfde werkwijze past Actief Werkt toe bij de opdrachtgevers. “Wij werken dicht bij onze klant, zitten regionaal en veel bij het MKB. We kiezen daarom minder vaak voor een vestiging in een van de grote steden, maar eerder in Emmen, Etten-Leur of Nunspeet. Met ons label Inhouse Services zitten we zelfs in het pand van de klant. Dichterbij kunnen we niet komen. Zo leren we onze klanten door en door kennen.”

Omdat Actief Werkt zowel de flexcollega als de klant goed kent, voelt de intercedent weleens een perfecte match zonder dat de klant openstaande vacatures heeft. “Dan leggen we die flexcollega alsnog voor. Vaak wordt de collega dan ook geplaatst, omdat onze klant vertrouwt op ons advies. We hebben regionaal de rol van adviespartner opgebouwd”, aldus Damhuis.

CV-parsing en proactief matchen

Hoewel Actief Werkt een persoonlijke benadering heel belangrijk vindt, is het eerste contact online, zegt Damhuis. “Vroeger was het eerste contactmoment wanneer een kandidaat de vestiging inliep. Nu vindt dit contact plaats op de website.”

Op de website kunnen kandidaten een aantal gegevens achterlaten, waarna het uitzendbureau contact opneemt. “We proberen dit zo eenvoudig en kort mogelijk te maken. In het telefonische gesprek vragen we specifieker uit wat we kunnen betekenen”, gaat hij verder. “Tegelijkertijd nodigen we de flexcollega uit voor een uitgebreider gesprek bij een van onze vestigingen.”

Tijdens deze contactmomenten verwerkt de intercedent de ‘unieke eigenschappen’ van de kandidaat in het ATS Cockpit van RecruitNow, zodat het systeem ook op zoek kan gaan naar passende matches. Sinds begin zomer 2021 gebruikt Actief Werkt dit ATS. Damhuis: “We zochten een ATS dat cv-parsing mogelijk maakt en proactief kan matchen. De afdeling ICT selecteerde samen met collega’s uit de operatie beschikbare systemen. Uiteindelijk hebben we met de overgebleven systemen een deep dive gedaan. Cockpit bleek het beste aan te sluiten bij onze wensen.”

Data zoveel mogelijk verrijken

“Met name de mogelijkheid tot cv-parsing was een grote eis”, licht hij toe. “Niets is vervelender dan gegevens overkloppen van het ene systeem naar het andere systeem. Tegelijkertijd is volledigheid van data wel een heel belangrijke. Wanneer alle termen uit een cv op de juiste plek in het recruitmentsysteem staan, kan het ATS veel makkelijker een goede match maken.”

“Een match maken gaat nu ook een stuk makkelijker”, aldus Damhuis. “Het helpt dat we de data zoveel mogelijk verrijken, denk daarbij aan de voorkeur in werkdagen, loonverwachting, opleidingen, ambitie van kandidaten enzovoort. Het ATS gebruikt deze data om overeenkomsten te vinden met een klant. Soms zijn er geen matchende vacatures bij onze klanten. Dan komt het ATS met suggesties van online vacatures die mogelijk passen.”

Duurzame samenwerking

Hoewel de samenwerking tussen Actief Werkt en RecruitNow vrij nieuw is, voelt het aan als een goede duurzame relatie. Damhuis: “In het begin is het wennen aan elkaar. Naarmate we elkaar beter leren kennen, weten we ook wat we voor elkaar kunnen betekenen. Wij geloven dat we allebei beter worden door deze samenwerking.”

Bron: Flexmarkt in samenwerking met RecruitNow

Ander nieuws

14 juni 2024

Bruynzeel wint prestigieuze order van Charles Darwin Foundation